ŽUPNIJSKI DAN IN JAKOBOV SEJEM V DOBROVNIKU

Dobrovnik je v preteklosti bil znan tudi po svojih sejmih. Osrednji sejem je potekal na praznik župnijskega svetnika, sv. Jakoba, 25. julija. Čez čas je sejem povsem izginil iz Dobrovnika.

Leta 2015  so ga ponovno obudili in tudi letos so ga priredili v organizaciji dobrovniškega kulturnega društva, občine Dobrovnik, madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Dobrovnik, župnije Dobrovnik in gasilskega društva Dobrovnik.

Pričetek sejma je obeležila  sveta maša v tamkajšnji cerkvi, svetega Jakoba, zavetnika romarjev in dobrovniške župnijske cerkve. Sveto mašo je v slovenskem jeziku vodil novomašnik g. Aljaž Baša.

Sveto mašo v madžarskem jeziku pa je vodil msgr. dr. János Székely, sombotelski škof.

Sejem je potekal ob župnijski cerkvi sv. Jakoba. Na stojnicah so prodajalci ponujali svoje izdelke, kjer je bilo moč kupiti pletene izdelke, lesene izdelke, keramične izdelke, med in različne medene izdelke, žgane pijače, pecivo in še kaj.

Najmlajši pa so se lahko zavrteli na majhnem vrtiljaku. Gasilsko društvo pa je poskrbelo za lačne in žejne z ponudbo domače kapljice in langošev.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”404″ gal_title=”Jakobov sejem dobrovnik”]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja