Župan Janez Magyar na sprejemu ob dnevu državnosti na Dunaju

Preteklo sredo je v prostorih etnografskega muzeja Weltmuseum na Dunaju potekal letošnji sprejem ob dnevu državnosti Republike Slovenije. Dogodka se je kot častni gost udeležil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se danes mudi na uradnem obisku v Republiki Avstriji.

Goste je pozdravila veleposlanica RS v Avstriji Ksenija Škrilec in se zahvalila vsem sodelujočim akterjem pri sprejemu in tistim, ki so izvedbo sprejema omogočili. Slavnostni govornik predsednik Republike Slovenije Borut Pahor pa je ob tej priložnosti posebej izpostavil prijateljske odnose med Slovenijo in Avstrijo, nove priložnosti za njegovo nadgradnjo in vlogo Republike Avstrije pri osamosvojitvi Slovenije.

Med gosti so bili predstavniki avstrijske vlade, gospodarstva, kulturnega in javnega življenja, diplomatskega zbora na Dunaju, Slovenke in Slovenci, ki živijo in delajo v Republiki Avstriji ter drugi prijatelji Sloveniji.

Veleposlaništvo nacionalni sprejem vsako leto izkoristi za promocijo izbranih slovenskih regij. Letos se je kot regija predstavilo Prekmurje, ki je gostom ponudilo svoj turistični in kulinarični izbor.

Vabilu na predstavitev ob sprejemu so se odzvale občine Lendava, Beltinci, Velika Polana, Puconci, Tišina, Hodoš in Dobrovnik; sprejema so se tako udeležili tudi nekateri župani omenjenih občin, med njimi tudi lendavski župan Janez Magyar, ki je veleposlanici in predsedniku republike izročil tudi priložnostni darili. Občina Lendava se je ob sprejemu predstavila s ponudbo v turizmu, kulinariki in kulturi ter vabljene goste razveselila z domačimi češnjami in pereci.

Vir in foto: Občina Lendava

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja