ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE – ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 0:0

Derbi vodilne trojice SŽNL prvič to sezono ni ponudil zmagovalca. Nogometašice ŽNK Moje-lece.si Radomelj in ŽNK TELEMACH GMT Beltincev so se pred lepo kuliso, ki so jo lahko v neposrednem prenosu spremljali tudi gledalci Sportkluba, razšle brez zadetkov. Remi je sicer otežil položaj Pomurk, ki pa ostajajo v igri za naslov državnih prvakinj.

Kljub dejstvu, da sta mreži Pie Božič in Zale Meršnik ostali nedotaknjeni, priložnosti za gol ni manjkalo, podjetnejše pa so bile Pomurke. Kot prva je v deveti minuti srečanja zapretila najmlajša v pomurski zasedbi, Luana Zajmi je poskušala s strelom z razdalje. Pet minut kasneje so si Pomurke priigrale kot, po katerem je z glavo merila Špela Rozmarič, a je Božičeva zaustavila njej udarec. V 16. minuti je od daleč pomerila še Špela Kolbl, vendar zgrešila domača vrata.

Osemnajsta minuta srečanja je prinesla tudi prvo vznemirjenja pred vrati Zale Meršnik, a Lana Golob po kotu ni merila dovolj natančno. V 26. minuti je po izgubljeni žogi Sare Makovec udarila še Karmen Ulbin, a je njej udarec z razdalje zgrešil vrata Pomurja. Sodnik Andraž Stojanoski si s pomočnika Mihaelom Ovnikom in Tomažem Oblakom zasluži pohvale za dobro opravljeno delo, kar je le potrditev tega, da morajo derbije SŽNL soditi že dokazani sodniki. Nekaj dvoma o odločitvi je pustila zgolj 28. minuta, ko je Špela Kolbl prodrla v desno polovico kazenskega prostora, kjer je Iza Križaj znašla na tleh in nato z dvignjeno nogo preprečila nadaljevanje akcije. Sodniška piščalka je ostala nema.

Po mirnejših minutah je največ vznemirjenja prinesla končnica prvega polčasa. V 39. minuti je Pio Božič kar dvakrat rešil okvir gola. Najprej se je za udarec z razdalje odločila Špela Kolbl, a je žoga končala v prečniku, okroglo usnje je končalo pri Tinkari Frangež, ta pa je z bližine še enkrat zadela prečnik. Tik pred odmorom so si Radomljanke priigrale še zaključni poskus. Sara Agrež je izvedla prosti strel z razdalje 23 metrov, a Zala Meršnik ni imela težav s krotenjem udarca.

Nadaljevanja dvoboja je ponudilo več priložnosti. Kot prva je tri minute po vrnitvi na zelenico udarila Ana Milović, a ne dovolj natančno. Za glasne vzdihe privržencev Pomurja je v 57. minuti poskrbela Sara Makovec. Prosti strel z desne strani igrišča je izvedla Anja Prša, pred golom našla Makovčevo, ki pa je z glavo streljala mimo desne vratnice. V 63. minuti sta se v kazenskem prostoru domačink zapletli Luana Zajmi in Tinkara Frangež, ugodna pozicija pa je ostala neizkoriščena.

Med 69. in 72. minuto so Pomurke trikrat ogrozila domača vrata. Najprej je po kotu poskušala Luana Zajmi, dve minuti kasneje pa je bila v kazenskem prostoru nevarna še Sara Makovec, a je čuvajka domače mreže z obilico težav umirila žogo. Za zaključek vročih minut je s strelom od daleč poskušala še Zajmijeva, ki je merila v spodnji desni kot, a se je Božičeva izkazala z lepo obrambo. Sledila sta še poskusa Neli Hofman, ki je v prvem polčasu zamenjala Larisso Šoronda, in Maruša Česnik, ki pa sta streljali mimo desne vratnice domačega gola.

Domači strateg Grega Mohar je v končnici tekme v igro poslal Zalo Kuštrin, hitra Ajdovka pa je bila nevarna po dolgih podajah na gostujočo polovico. Nekajkrat je s pravočasnim izletom iz gola dobro posredovala Zala Meršnik, v 80. minuti pa je strel Kuštrinove blokirala Kaja Korošec. Tri minute zatem sta domačo obrambo izigrali Špela Kolbl in Sara Makovec, ki pa je iztržila kot. Končnica tekme je ponudila še dve priložnosti Radomljank, udarec Ane Milović je končal v pomurskem bloku, Kraljeva pa je merila mimo gola. Nenatančen je bil udarec Špele Kolbl, udarec Vite Šiftar v sodniškem dodatku pa je zaustavila Božičeva.

»Po slabem prvem polčasu smo se med odmorom zbrale, od trenerke Nuše dobile napotke in tako odigrale veliko boljši drugi polčas, v katerem smo si priigrale veliko priložnosti, ki pa jih, žal, nismo izkoristile,« je po neodločenem izidu dejala Sara Makovec, ki je obžalovala, da s soigralkami ni izkoristila katere od priložnosti: »Mislim, da smo si zaslužile zmago, vsaj po tem, kar smo pokazale v drugem polčasu. Nič še ni izgubljeno in v zadnje tekme tega prvenstva gremo z mislijo, da na vsaki dobimo tri točke.«

ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE – ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 0:0 (0:0)
TELEMACH GMT Beltinci: 
Meršnik, Prša, Korošec, Rozmarič, Šiftar, Makovec, Česnik, Kolbl, Zajmi, Frangež (64. T. Nemec), Šoronda (29. Hofman). Trenerka: Nuša Ladinek.

Vir in z dovoljenjem: ŽNK Pomurje

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja