Zmaga Nafte 1903 v gosteh

V 22. krogu druge slovenske nogometne lige so nogometaši Nafte 1903 odpotovali na Ravne na Koroškem. Pred približno 250 gledalci, med katerimi je bilo tudi veliko lendavskih navijačev, je iz Mestnega stadiona Ravne s 3 točkami odšla gostujoča ekipa. Za zmago sta bila dovolj dva zadetka Mitje Noviniča v obeh polčasih.

Fužinar Ravne Systems – Nafta 1903  0:2 (0:1)

Strelec: Novinič v 5. in 69. minuti

Začetna enajsterica Nafte 1903: Raduha, Šeruga, Monjac, Malešević, Novinič, Zeljko, Oštrek, Leuštek, Živko, Roginić, Vinko

Rezervni igralci: Macher, Magdič, Pozsgai, Vöröš, Ilić, Valentić, Grabant

Trener: Franc Fridl ml.

V začetni enajsterici se je znašel tudi Roginić, ki je pred odpovedano tekmo z Zarico staknil poškodbo, ki pa očitno ni bila resnejše narave. Že v 5. minuti je Nafta 1903 povedla z 0:1, ko je zadel Novinič. V nadaljevanju so se vrstile priložnosti v katerih je prevladovala Nafta 1903, a je čvrsta obramba gostov to preprečila.

Pred koncem prvega polčasa je po prekršku Raduhe, ki je prejel rumeni karton bil dosojen nevaren prosti strel na robu kazenskega prostora. Natančen strel domačih je končal v rokah Raduhe, ki se je nahajal na pravem mestu.

Drugi polčas ni prinesel sprememb v igri. V 52. minuti je namesto Monjaca v igro prišel Grabant. Še dalje borbeni in v igri agresivni domačini se niso vdali. Kako borbeno srečanje je bilo govori že dejstvo, da je bil glavni sodnik Vojko Goričan poseči po rumenem kartonu kar šestkrat! Nekaj minut pred koncem srečanja je namesto Zeljkoja v igro prišel Vöröš, v 92. minuti pa Pozsgai namesto Roginića.

V 69. minuti pa je padla “pika na i”. Vnovič na pravem mestu ob pravem času. Kapetan Nafte 1903 je še drugič premagal vratarja Curanovića in poskrbel za rezultatsko ugodnejši potek srečanja. Omeniti velja tudi strel domačih v prvem polčasu, ko so zadeli vratnico. Naftaši so imeli veliko priložnosti tudi s strelov iz kota, predvsem v drugem polčasu.

V naslednjem krogu igra Nafta 1903 proti Radomlju na Športnem parku v Lendavi. Sobota, 14. april ob 14. uri

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja