Zgodba o prenovi hiše Bukovčeve iz Radmožanec še nima srečnega konca

Ko smo že vsi mislili, da se bo končno zgodba o prenovi hiše Bukovčevih v Radmožancih le končala in, da bo na prvi šolski dan Zala Bukovec že spala v novi prenovljeni sobi, temu še žal ni tako. Kaj se dogaja?

Po prenehanju del s strani družine Lešnik, ki je bila pobudnik, organizator in na koncu še izvajalec nekaterih del, ter  tako zganila celo Slovenijo in s tem v zelo kratkem času zbrala sredstva, tako v denarju, kot v materilalu, smo poročali tudi o drugi plati zgodbe zaradi katere je nastal spor pri prenovi hiše. Kmalu zatem so že vsi Slovenski mediji poročali o preobratu, ki se je odvil, kjer sta se obe strani drug drugemu opravičili in dogovorili o nadaljevanju del. Toda dela se sploh niso nadaljevala! Kljub temu, da je parter Dunje Lešnik prišel v Radmožance z namenom nadaljevati z začetimi deli pri prenovi notranjosti hiše, se dela niso nadaljevala. Še isti dan je v Radmožance prispela ekipa Slovenske komercialne televizije z znano raziskovalno novinarko, ki je na mestu samem postavila nekaj zelo neprijetnih vprašanj soprogu Dunje, ki očitanih nepravilnosti ni vedel pojasniti. Teh pa je bilo za cel kup, kot so določeni artikli, tudi bela tehnika, ki so se na računih podvajali, kot tudi, da so se je zbranih sredstev (skupaj so dobri ljudje donirali 8000 evrov) kupili mešalec za beton, ‘žirafa’, vrtalnik, brusilni aparat, žaga, kompresor, rezalke in drugi pripomočki. Obenem pa Bukovčevi niso dovolili, da bi se v to, kaj najbolj nujno potrebuje, sploh vmešavala. Pa čeprav je bil denar zbran zanjo. Tako je zdaj precej računov nepoplačanih, hiška pa daleč od končane.

Po vsem očitanem se je odpravil domov. Judit in njenemu prijatelju, ki je ves čas pomagal pri prenovi hiše ni preostalo nič drugega kot to, da so sami nadaljevali z deli. Potrebno je bilo pričeti z izravnavo zidov in montažo mavčenga stropa v spalnici, položiti keramične ploščice v kopalnici.

Kopalnica že dobiva podobo

Material za omenjena dela je bil nabavljen in že pri hiši. Lepila in ostale potrebne materile nabavljajo na svoje stroške.

Najhujše ploščice so bile potrebne zamenjave.

Na pomoč sta jima priskočila še dva dobrotnika, ki sta nase prevzela dela s popravilom slabo položene keramike, kot tudi polaganje ploščic v kopalnici. V naslednjih dneh bo sledila vgradnja notranjih vrat, centralne peči in radiatorjev, kar je že bilo nabavljeno iz doniranih sredstev. Vse to in  izolacijski materiali za izdelavo termo fasade se nahajajo v skladišču lendavskega Rdečega križa, kamor se je vse prepeljalo po sporu, ki je botroval prekinitvi del. Toda iz Trgovine Jager so sporočili, da je še za 8.000 evrov dolga iz naslova odpeljanega materila. Judit tega denarja nima, kar pomeni, da se bo ves izolacijski materila namesto v Radmožance odpeljal nazaj v Trgovino Jager.

Da se zadeva vse bolj zapleta, smo bili že seznanjeni iz medijev, saj se z domevnimi nepravilnostmi zdaj ukvarjajo  kriminalisti in celo FURS, saj so družino Bukovec ravno včeraj obiskali uslužbenci finačnega urada.

Kontejner je trenutni dom družine Bukovec

Jesen že trka na vrata in hiška mora biti čim prej zaprta in ogrevana, saj se s prihodom nižjih temperatur v kontejnerju ne bo več dalo spati. Ali jim bo to samim uspelo? So še med nami dobri ljudje, ki bi bili pripravljeni priskočiti na pomoč po vsej zgodbi, ki je bila negativna za vse vpletene. Še najmanj kriva v celi zgodbi je deklica Zala, ki obiskuje sedmi razred Dvojezične osnovne šole v Genterovcih in ji privoščimo končno sobico, kjer se bo lahko učila in bivala, kot vsi njeni vrstniki.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1029″ gal_title=”Obnova se nadaljuje”]

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja