Zavod za turizem in razvoj Lendava bo imel novega direktorja

Vse od leta 2016, ko je javni zavod nastal s preoblikovanjem iz Javnega zavoda Svet mladih – zavod za usposabljanje mladih Lendava, je Zavod za turizem in razvoj vodil Romeo Varga, ki je bil pred tem zaposlen kot svetovalec direktorja za mednarodno sodelovanje, zaposlen na RRA Mura.

Zavod za turizem in razvoj, s sedežem v Čentibi, natančenje v prostorih Kolesarskega centra Murania, aktivno izvaja programe in vsebine vezane na turizem in razvoj v občini Lendava.

V množici turističnih projektov, ki jih ZTR Lendava izvaja, je vsekakor potrebno izpostaviti projekt z naslovom Hotel Vinarium. Gre za zgodbo razpršenega hotela oz. mreže, ki povezuje zidanice na vinorodnem območju.

Ker se štiriletni mandat direktorja ZTR Lendava izteka, je ustanovitelj, to je občina Lendava, razpisal natečaj za direktorja, ki bo v naslednjih štirih letih vodil omenjeni zavod.
Kandidati, ki so se prijavili, so med drugim morali imeti univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo s specializacijo oz. magisterijem, najmanj pet let delovnih izkušenj na vodstvenih delovnih mestih in izkušenj na področju, ki jih izvaja zavod, organizacijske sposobnosti, ki so jih morali dokazati s svojim preteklim delom ter aktivno obvladati slovenski in angleški jezik ter funkcionalno tudi madžarski jezik.

Na razpis so se prijavili štirje kandidati, poleg sedanjega direktorja Romea Varge so se za direktorsko mesto potegovali še Monika – Bači Kleiderman, Dušan Zver in Jožef Horváth.

Svet zavoda je že podal pozitivno mnenje za imenovanje Jožefa Horvátha, slednje mora še potrditi občinski svet , kot ustanovitelj Zavoda za turizem in razvoj, kar je le še formalnost, nato bo Zavod za turizem in razvoj Lendava v naslednjih štirih letih vodil Jožef Horváth, diplomirani pravnik, ki je pred tem vodil Zavod za regionalni razvoj Madžake narodnosti, Profutura.  Vodenje Zavoda za turizem in razvoj bo prevzel po potrditvi mandata s strani občinskega sveta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja