Zakolesarimo v pomlad

Danes se je v okviru Dnevov zdravja 2019 in kolesarjenja Zakolesarimo v pomlad, odvil športni dogodek. Udeleženci so prekolesarili pot od Lendave, preko Genterovcev, nato Dobrovnika do Bukovniškega jezera. Sodelavci Nacionalnega inštituta za javno zdravje OE Murska Sobota so bili na dogodku v Dobrovniku prisotni z meritvami dejavnikov tveganja za udeležence dogodka, in s promocijo telesne dejavnosti ter svetovanjem o zdravem načinu življenja.
Soorganizatorji dogodka so bili: Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota, Občina Dobrovnik, Zavod za turizem in razvoj Lendava, Zdravstveni dom Lendava, Policijska uprava Murska Sobota-PP Lendava in Kolesarski klub Lendava. 

Kolesarjenje, kot oblika prevoza prinaša sodobno, dinamično in ozaveščeno potovanje, s katerim lahko neposredno prispevamo k izboljšanju okolja, z aktivnim slogom pa tudi h dvigu kakovosti življenja. Namen dogodka je povezovanje pomembnih deležnikov v regiji na področju medsektorskega sodelovanja, ki lahko vplivajo na dvig ozaveščenosti in promocijo gibanja prebivalcev naše regije. Organizatorji dogodka bodo s svojo dejavnostjo in aktivnostmi doprinesli k izvedbi dogodka, ki bo promoviral gibanje.
Odrasli prebivalci pomurske regije so po rezultatih nacionalne raziskave: Z zdravjem povezani vedenjski slog, več telesno dejavni kot v preteklosti. Na žalost je še vedno velik problem čezmerna telesna teža in debelost. Posebej izpostavljamo problem prekomerne hranjenosti in debelosti pri šolskih otrocih. Pomurska regija ima namreč največji delež šolskih otrok s čezmerno telesno težo in najnižji delež otrok s primernim telesnim fitnesom.
Medsebojno povezovanje vseh deležnikov v skupnosti obrodi sadove, saj si s tem porazdelimo breme, vsak pa s svojim prispevkom omogoči lažjo dosego cilja – krepitev in ohranjanje zdravja vseh nas.

Foto: Laszlo Ligeti in ZTR Lendava

[Best_Wordpress_Gallery id=”805″ gal_title=”Zakolesarimo v pomlad 2019″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja