Zakaj je odstopil predsednik KS Pince s svetniki

Kot smo že poročali, je odstopil svet krajevne skupnosti Pince, prav tako njegov predsednik Jože Horvat. Svetu Krajevne skupnosti Pince je zaradi odstopa večine članov prenehal mandat. Občina Lendava je razpisla predčasne volitve, ki so razpisane za nedeljo, 1. septembra 2019. Ker se v zvezi z odstopi v javnosti in tudi na spletu pojavljajo različne informacije, smo se obrnili direktno na dosedanjega predsednika KS Pince, Jožeta Horvata in ga prosili za obrazložitev.

Jože Horvat nam je povedal:

  “Že leta 2015, torej leto dni po nastopu prvega madata, je takoj odstopil en član sveta in naslednje leto še drugi član sveta. Takratni mandat, ki se je končal leta 2018, smo takorekoč zaključili z dvema in pol članoma, saj je bil tetji veliko službeno zdoma in tako ni zmogel sodelovati v delu KS, je pa kljub temu veliko prispeval s svojimi idejami in delom za KS. V nov mandat, ki je nastopil v začetku tega leta smo šli z veliko pozitivne energije in z željo nadaljevati z delom in novimi idejami. Žal so bili zame pritiski preveliki in bom v nadaljevanju povedal več podrobnosti.

Kaj konkretno je privedlo do vašega odstopa?

Glavni razlog za moj odstop ter članov je neargumentiran pritisk peščice ljudi v vasi, ki so mi ves čas očitali, da se v mojem mandatu v našem kraju ni nič naredilo. Očitali so mi tudi, ker se zadnji dve leti v Pincah ni izvedel vaški dan in postavitev mlaja. Za to dvoje je bilo potrebno sodelovanje sadjarsko-vinogradinškega društva, ki takrat več ni deloval. Sama KS ni bila dovolj pri organizaciji teh dveh dogodkov, zato se ti dogodki niso izvajali v letih 2017 in 2018.”

Katere projekte bi posebej izpostavili, ki ste jih izvedli v vašem mandatu med leti 2014-2018?

„V tem mandatu smo opravili veliko dela, na katera sem posebej ponosen, naj začnem z vaškim domom. Zamenjali smo ostrešje, kritino in žlebove, stegolove in dali namestiti strelovod na starem delu doma. Notranjost je bila prepleskana in nabavljeni gasilini aparati. V sanitarijah smo namestili električne grelnike, da ne bi v zimskem času v teh prostorih zmrznila voda. Na steno odra smo namestili povečano fotografijo velikosti 6×2.5 metrov, ki prikazuje staro cimprano hišo, ki je nekoč stala na sedanji parceli doma. Prenovili smo leseni vaški zvonik, kamniti križ in uredili okolico. Zelo sem ponosen, da smo po dolgih pogajanjih z Elektrom in društvom za zaščito živali uspeli namestiti novo košaro in gnezdo za štorklje, ki je bilo uničeno. Sedaj se štorklje ponovno vračajo v vas. Naj omeni še, da smo v prvem mandatu namestili klima naprave in gasilne aparate v mrliški vežici in kapelici, namestili smo tri vodnjake in držala za zalivalke na pokopališču. Postavili smo kompostnik na pokopališču in zasadili ciprese. Dali smo namestiti nove ulične svetilke v Gornji in Zvoniški ulici, Ulična razsvetljava sedaj v vasi sveti celo noč. Zasadili smo ciprese, ki sedaj ločujejo dvorišče vaškega doma in zasebni dovoz do stanovanjske hiše. Obnovljeni in pregledani so vsi vaški hidranti.

Dali smo preplastiti cesto v goricah v dolžini 700 metrov in uredili mulde ob tej cesti in postavili prometne table. Zasadili smo lipova drevesa in ob njih postavili kovinske štorkljice z imeni novorojenčkov. Zasadili smo kostanjeva drevesa, ki bodo služila za bodoči kostanjev park. Vsako leto smo ob kamniti križ postavili adventni venec in veliko velikonočno jajce. Dosegli smo, da so krajani začeli redno plačevati grobnine za najete grobove. Postavili smo nosilce in rože na elektro drogove ob ulicah. Sanirali smo vodovodni jašek v mrliški vežici. Dali smo analizirati izvirsko vodo, ki priteka izpod goric … Kot Krajevna skupnost smo dosegli dvakrat prvo mesto na ribiškem tekmovanju na Madžarski, tretje mesto na povorki Lendavske trgatve in tretje na Madžarski, kjer smo tekmovali na kuharski prireditvi. Za konec bi dodal, da našo Krajevno skupnost zapuščam v dobri finančni kondiciji in si upam trditi, da smo delali več kot odlično. Posebej bi se rad zahvalil Ladilsavu Feherju, ki je ob vseh svojih delovnih in družiskih obveznostih uspel še delovati v skupno dobro našega kraja. Prav tako se zahvaljujem Ladislavu Gyurkaču za nesebično pomoč pri delu KS. Novemu svetu in vodstvu želim veliko uspešnega dela.”

[Best_Wordpress_Gallery id=”933″ gal_title=”Odstop Ks Pince”]

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja