Visoka zmaga Pomurk

Lepa predstava in zaslužena visoka zmaga.
V tekmah s Pomurjem pregovorno trdni obrambni zid Gorenjk ni vzdržal napadov varovank Nuše Ladinek.
Pomurke so v nedeljskem popoldnevu, ki je že pošteno dišalo po poletju, napolnile mrežo Cerkelj, še višji poraz gostujočega moštva pa je preprečila mlada Lara Rozman.

Že uvodne minute so nakazale, da domačinkam po derbiju z Radomljami ne manjka motiva. V uvodni minuti je po predložku Anje Prša poizkušala Tjaša Nemec, ki pa je streljala mimo bližnje vratnice, že nekaj sekund kasneje pa je udarila Luana Zajmi, a je bila Lara Rozman prvič na mestu. V šesti minuti je Zajmijeva poskušala še drugič, po prodoru in podaji Špele Kolbl pa je streljala mimo desne vratnice. Gorenjski zid je bil prebit v 13. minuti. Špela Kolbl je spretno preigravala na robu kazenskega prostora, nato pa natančno zaključila za zasluženo vodstvo gostiteljic.

Najboljša strelka prvenstva je bila drugič natančna štiri minute kasneje, ko sta akcijo pričeli Maruša Česnik in Luana Zajmi, zaključno podajo je prispevala Larissa Šoronda, Kolblova pa je z levico pomerila v spodnji desni kot gorenjskih vrat. Sledilo je nekaj udarcev iz razdalje. Dvakrat je sprožila Maruša Česnik, a je bila Lara Rozman obakrat na mestu, izkazala pa se je tudi v 23. minuti, ko je poskus Kolblove preusmerila v kot. Domača ofenziva se je nadaljevala tudi v drugi polovici polčasa. Tjaša Nemec je najprej zaposlila Špelo Kolbl, ki pa je žogo poslala mimo gola, v 28. minuti pa je poizkušala še sama, a iz leve strani kazenskega prostora streljala preko vrat.

 

Nalet ni pojenjal, tri minute kasneje je Anja Prša streljala v bližnji kot, a je vnovič dobro posredovala Rozmanova. Mlada vratarka Cerkelj pa je bila nemočna v 35. minuti. Larissa Šoronda je z globinsko podajo v ogenj poslala Anjo Prša, kapetanka Pomurja pa je natančno zaključila v daljši kot. Poseben trenutek je sledil v 37. minuti, ko se je članskega prvenca razveselila Luana Zajmi. Dolgoletna članica kluba je najprej udarila z levico, a je okroglo usnje končalo v bloku, natančnejši pa je bil poskus z desnico. Pomurke so na odmor odšel s prednostjo štiri zadetkov, višje vodstvo pa je preprečila Rozmanova, ki je dobro posredovala tudi v 40. minuti, po strelu Anje Prša.

 

Še zadetek več je ponudil drugi polčas, ko je Nuša Ladinek priložnost ponudila tudi Viti Žolek, Evi Vidovič in Ines Sok. Kot prva je v nadaljevanju zapretila Sara Makovec, ki je z desne strani merila ob bližnji vratnici, Rozmanova pa se še enkrat ni pustila premagati. V 54. minuti je Luana Zajmi z dobrih 17 metrov, sprožila mimo desne vratnice, nato pa je sledilo nekaj slabših minut. Gorenjke so izkoristile padec domače osredotočenosti ter zapretile preko Mance Jamnik in Mance Smolnikar. Prva je streljala preko vrat, poskus druge pa je najprej končal v nogah Špele Rozmarič, nato pa je žogo ukrotila Sara Nemet.

 

Gostje je prebudila tudi domačo zasedbo, med 61. in 65. minuti pa je trikrat zapored zadela Luana Zajmi. V prvi akciji je veliko dela postorila Vita Žolek, ki je podala z leve strani kazenskega prostora, Zajmijeva pa se je dobro znašla pred golom in zadela za vodstvo s 5:0. Akciji za šesti in sedmi gol sta bili močno podobni, v vlogi asistentke pa se je obakrat znašla Špela Kolbl, ki je s povratno podajo pred golom našla Zajmijevo, ki je članski prvenec nadgradila s še tremi zadetki v drugem polčasu.

 

Že nekaj sekund zatem je po predložku Tjaše Nemec z glavo poskušala Vita Žolek, ki pa se je bolje znašla v vlogi asistenke, saj je 70. minuti zaposlila tudi Špelo Kolbl, ki se je tako prav tako veselila trojčka zadetkov. Priložnosti tudi v nadaljevanju ni manjkalo. Po prodoru Tjaše Nemec je Sara Makovec za las zgrešila desno vratnico, po prodoru in strelu Špele Kolbl pa je novo obrambo vknjižila Lara Rozman. Sledil je še udarec Tjaše Nemec, v 80. minuti pa se je veselila tudi Sara Makovec. Ofenzivna vezistka, ki je pred dnevi vstopila v svet polnoletnih, je s prsmi mojstrsko sprejela lepo podajo Kolblove in brez težav zadela za končnih 9:0. Ob koncu tekme je še dvakrat pretila Špela Kolbl a se rezultat ni več spremenil.

 

»Dobro smo začele. Upoštevale smo navodila trenerke Nuše in hitro zadele, kar je proti ekipam z zaprto postavitvijo najtežje. Po hitrem golu se je igra odprla, čeprav sem pričakovala še nekoliko težjo preizkušnjo. Tudi nasprotnice so se po prejetem golu malce odprle in uspelo nam je. Odigrale smo dobro tekmo, igrale smo v globino in znale prenesti žogo. To smo izkoristili in to nam je prineslo zmago,« je po visoki zmagi dejala osrednja junakinja domačega moštva Luana Zajmi.

 

Otrok Pomurja se je v četrtem članskem nastopu veselil strelskega prvenca v članskem nogometu, šele šestnajstletna vezistka pa je po tekmi priznala, da je prvi zadetek prinesel precej samozavesti. »Zadetka sem si želela že vse od prvega nastopa v dresu članske ekipe. Občutki so odlični, upam, da bo zadetkov še več. Se pa moram za to zahvaliti tudi ekipi, saj mi brez soigralk ne bi uspelo,« je poudarila kadetska reprezentantka in dodala: »Po golu sta bili motivacija in želja še večji. Uspelo mi je, zelo sem zadovoljna, čeprav nisem pričakovala, da bom zadela štirikrat. Vesela sem bila že enega gola.«

Današnja zmaga je že pozabljena, misli pa so že usmerjene proti novi preizkušnji. V sredo čaka rumeno-modro zasedbo gostovanje v Ljubljani in polfinalni spopad Pokala Slovenije proti Olimpiji. S kakšnim pogledom v derbi zre Luana? »V sredo nas čaka nova zgodba. Vemo, kako igra Olimpija, zavedamo se tudi, česa smo sposobne same. Možno je vse, Olimpijo lahko tudi premagamo in se prebijemo tudi v finale pokalnega tekmovanja,« napoveduje kapetanka kadetskega moštva Pomurja in poudarja: »Ni predaje, igra se do zadnje tekme sezone.«

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI – ŽNK CERKLJE 9:0 (4:0)

Kolbl (13′, 17′, 69′), Prša (35′), Zajmi (38′, 61′, 62′, 65′), Makovec (80′)

TELEMACH GMT Beltinci: Nemet, N. Nemec (75′ Sok), Rozmarič, Šiftar (63. Vidovič), Prša, Česnik, Makovec, Zajmi, Kolbl, Šoronda (46′ Žolek), T. Nemec. Trenerka: Nuša Ladinek.

Več fotografij najdete na Facebook strani ŽNK TELEMACH GMT Beltincev.

Avtor: PeD

Z dovoljenjem : Peter Dominko, odnosi z javnostmi ŽNK Pomurje.

Foto: ŽNK Pomurje.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja