Visoka zmaga Nafte 1903 v Ljubljani

V 24. krogu 2. slovenske nogometne lige so Lendavčani prišli so visoke zmage v gosteh in osvojili tri nove točke. Za modrobele sta zadela Vinko in Roginić, ki je zadel trikrat in osvojil prvo mesto na lestvici najboljših strelcev 2. SNL. Tekmo je v živo prenašal tudi Sportklub.

24. krog 2. SNL

Ilirija 1911 – Nafta 1903 0:4 (0:0)

Strelci: Roginić (46′, 67′, 84′) in Vinko (53′)

Začetna enajsterica Nafte 1903: Raduha, Šeruga, Osmanaj, Monjac, Malešević, Novinič, Zeljko, Leuštek, Živko, Roginić, Vinko

Rezervni igralci Nafte 1903: Valentić, Macher, Pozsgai, Vöröš(v 86. namesto Roginića), Ilić, Oštrek (v 64. vstop namesto Monjaca), Grabant(v 78. namesto Osmanaja)

Rumeni kartoni: Šušković 47′, Anželj 76′; Živko 57′

PRVI POLČAS KLJUB IZJEMNIM PRILOŽNOSTIM BREZ ZADETKOV

Prvo priložnost na srečanju so imeli domači, ko je v protinapadu s kakšnih 25 metrov razdalje visoko nad vrati streljal kapetan Mustafa Nukić, katerega prodor je preprečil Leon Leuštek.

Posnetki srečanja, ki ga je prenašal Sportklub 3

V 5. minuti je Marko Malešević prodrl po levi strani, streljal v sredino kazenskega prostora, kjer je Marko Roginić z glavo usmeril žogo v desno stran vrat. Vratar domačih Šušković je s skrajnimi močmi, vendar spretno reakcijo žogo odbil v kot.

V 10. minuti je priložnost s strelom po sredini imel tudi Enes Rujović, ki je streljal mimo Maleševića, a vratar Nafte 1903 Florijan Raduha ni imel težjega dela. Novinič je v 16. minuti streljal mimo vrat. Kapetan Nafte 1903 je imel odlično priložnost, da izkoristi napako obrambe, a je močan strel zgrešil vrata. Pričel se je pritisk Nafte 1903. Že v naslednji minuti je Mitja Novinič s sredine podal do Vedrana Vinkoja, ki je odbil žogo do Zeljka, ta se je nahajal točno na robu šestnajstmetrskega prostora in ušel prepovedanemu položaju. Hitro je ušel tudi branilcu Medinu Bajramiju, ki je posojen iz NK Maribor in z močnim strelom v desno stran za las zgrešil vrata. Minuto kasneje je po dolgi podaji in napaki domačih do žoge prišel Roginić, ki je hitro prodrl do roba šestnajstmetrskega prostora, kjer je streljal v smer vrat mimo 2 branilcev, ki sta ga poskušala ustaviti. Šušković se je nahajal na pravem mestu in ubranil strel, z nekaj težavami.

Pritisk Nafte 1903 je bil vse hujši, a brez zadetka.Mateo Monjac je z desne, kot prej Roginić, streljal v smer vrat. Šušković je z izjemno obrambo strel ubranil, a žogo odbil do Vinka, ki se je nahaja v bližini. Ta je sicer zgrešil izjemno priložnost za zadetek, saj je preveč streljal v levo smer. V 21. minuti je do lepe priložnosti prišel Liridon Osmanaj, ko je s kakšnih 20 metrov streljal, izjemni Šušković se je ponovno nahajal na pravem mestu. Sledil je napad domačih, ko je z nevarnim strelom s kakšnih 25 metrov razdalje streljal Jaka Corn in za las zgrešil vrata. V nadaljevanju se je igra umirila in potekala predvsem po sredini igrišča. Prvi polčas se je končal z 0:0.

FOTO: Luka Ščančar

DRUGI POLČAS PRINESEL KAR ŠTIRI ZADETKE

V drugem polčasu ni bilo potrebno čakati dolgo. Že v prvi minuti drugega polčasa Nafta 1903 prišla do vodstva. Zeljko je prodrl po levi strani in streljal v sredino. Vidic je žogo odbil s peto, Roginić je izkoristil in s pravo bombo premagal nemogočega vratarja.

V 51. minuti je z razdalje streljal Monjac, vendar visoko nad vrati. V 52. minuti po napadu po levem krilu Vinko podal Maleševiću. Ta je s hitrim prodorom podal do Monjaca od katerega se je žoga odbila nazaj do Vinkoja, ki je z natančnim strelom v skrajni levi del vrat premagal Šuškovića in poskrbel za 0:2! To je bil njegov 11. zadetek v letošnji sezoni. Živko si je z nevarnim štartom v 56. minuti prislužil rumeni karton, prvi na srečanju.

Domači so se večkrat znašli v prepovedanem položaju. Da bi si ustvarili priložnosti, pa jim je preprečevala zbrana obramba Nafte 1903, ki je svoje delo opravila odlično. Dokaz za to je, da so na 24. srečanjih prejeli le 15 zadetkov, kar obrambo Lendavčanov uvršča na 2. mesto po najmanj prejetih zadetkih.

V 64. minuti je namesto Monjaca v igro prišel Stjepan Oštrek. V 66. minuti še tretji zadetek. Vinko je prodrl po desni strani in kazenskem prostoru streljal ter zadel vratarja od katerega se je žoga odbila, kjer je ponovno na pravem mestu bil Roginić, ki je zadel še drugič in poskrbel za 0:3.

V 71. minuti je poskušal Leuštek, ki je streljal mimo vrat. Slednji je odlično ukrepal v naslednjih minutah, ko so napadali domači in dvačkrat preprečil napad s kazenskega prostora. Anželj je s padcem v kazenskem prostoru Nafte 1903 v 75. minuti poskušal pretentati glavnega sodnika Roberta Ponisa, a si je zaradi simuliranja prislužil rumeni karton. V 84. minuti še četrti zadetek. Po kotu, ki ga je izvajal Malešević je bil v skoku najvišji Roginić, ki je s strelom z glavo premagal vratarja, poskrbel za »hattrick« in še 17. zadetek v tej sezoni, kar ga uvršča na prvo mesto lestvice najboljših strelcev drugoligaškega tekmovanja. Malešević je v 85. minuti prišel do zaključka, ko je streljal s kakšnih 6-7 metrov razdalje. Vratar je žogo odbil v kot. Namesto Roginića je nato v igro prišel Vöröš. Roginić si je prislužil tudi aplavz domače publike, ki mu je zaploskala.

 

V sredo, 25.4.2018 ob 19. uri na Športni park prihaja ekipa Rogaške. Po tem pa v nedeljo, 29. aprila sledi vroča tekma 26. kroga, ko modrobeli odhajajo v Ptuj proti tretjeuvrščeni Dravi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja