Veliki Marc Chagall v Lendavi

Nov direktor Galerije-Muzeja Lendava Dubravko Baumgartner je imel danes čast ob prisotnosti slovenskega kulturnega ministra Antona Peršaka ter lendavskega župana Mag. Antona Balažka, otvoriti razstavo velikega slikarja 20. stoletja – Marca Chagalla.

Tako imamo lendavski ljubitelji umetnosti skupaj z obiskovalci iz tujine , priložnost videti obsežen vpogled v vrhunce njegovega ustvarjanja. Na ogled je 135 del iz zbirke zasebnega nemškega zbiralca Richarda H. Mayerja, ki po besedah kustosinje razstave Katarine Mohar ponuja vpogled v vrhunec Chagallovega grafičnega opusa.

Osrednja pozornost razstave je namenjena barvnim litografijam, ki so nastale kot ilustracije k Bibliji po umetnikovem potovanju v Palestino leta 1931, v poznih 50. letih 20. stoletja pa so bile v posebnih številkah pariške umetniške revije Verve odmevno predstavljene javnosti. Na zidovih gradu se izvajajo posebne projekcije Chagallovih podob, ki so vidne iz mesta in okolice. Organizatorji do konca oktobra pričakujejo rekorden obisk, saj so bile vse dosedanje razstave zelo dobro obiskane.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”198″ gal_title=”March Chagall”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja