Vaški dan v Genterovcih

Letošnju vaški dan je v Genterovcih potekal nekoliko drugače kot prejšnja leta, takrat so jih organizirali kot dneve mlatitve v preteklosti. Tokrat so si organizatorji, Kulturno društvo, Krajevna skupnost in Gasilsko društvo Genterovci dan zamislili kot kulturno-zabavno in kulinaričen dan. Pri tem so sodelovali krajani in povabljeni gostje iz Radmožanec, Mostja, Petišovec in Gaborjanhaze na Madžarskem.

Prireditev so odprli z razstavo starih fotografij in dokumentov ter časopisnih izrezkov, ki so jih prispevali vaščani in prikazujejo Genterovce v preteklosti, pomembne dogodke, kot so izgradnja kapelice, šole, asfaltiranje cest in obnovo lesenega zvonika… Razstavljena je bila tudi gasilska oprema iz preteklosti, kar je obenem tudi uvod v skorajšnjo obletnico tamkajšnjega gasilskega društva, ki bo naslednje leto slavila svojo 90. leto obstoja.

Družabni del se je odvil v kmečkih igrah, kjer so sodelovale ekipe povabljenih vasi. Medtem so pridna domača dekleta in žene pripravile Genterovske Langoše in Bograč. Ob domačem vinu in živi glasbi pa se je zabava nadaljevala še v noč.

 

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”435″ gal_title=”genterovci vaški dan”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja