V nedeljo je na sporedu drugoligaški derbi

V nedeljo, 26.8.2018 se bo odigral 4. krog 2. slovenske nogometne lige. Še lansko sezono se je pod nazivom “Prekmurski derbi” pojmovalo tekmo med lendavsko Nafto 1903 in murskosoboško Muro. Mura je v lanski sezoni osvojila prvenstvo in napredovala v Prvo ligo. Toda Prekmurski derbi ostaja, saj so se v drugo ligo uvrstili stari znanci še iz tretjeligaških časov pred nekaj sezonami, Beltinci.

Prav Beltinci so bili ena izmed ekip, ki je ekipi Nafte 1903 predstavljala največ težav, saj spada med najbolj neugodne nasprotnike – Nafta 1903 jih je premagala le 3-krat. Novinci v 2. SNL se po 3 tekmah nahajajo na sredini lestvice z 1 zmago, 1 neodločenim izidom in 1 porazom.

Čeprav je favorit Nafta 1903, jih čaka še kako težka tekma!

Modrobeli se po 3 krogih nahajajo na 3. mestu s 6 točkami – enako kot Bravo in Drava, a so zadeli najmanj.

Še nekaj sezon nazaj sta bila soigralca pri Odrancih, sedaj igrata drug proti drugemu.

Tako je! Derbi med Beltinci in Nafto 1903 ne bo zanimiv samo zaradi razdalje, med seboj bosta igrala tudi brata Raduha. Florijan je odličen vratar Nafte 1903, ki je s svojimi izjemnimi obrambami hitro osvojil srca navijačev. Njegov brat Patrik pa je pomemben člen beltinške ekipe. 28-letni vezni igralec, ki je bil tudi član nekdanje NK Nafte, je lansko sezono bil prvi strelec ekipe Odrancev.

Za vse, ki se srečanja ne boste mogli udeležiti, bo tekmo v živo prenašal televizijski kanal Sportklub.

Lestvica 2. SNL po 3. krogu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja