V Lendavskih Goricah predali namenu nov dom krajanov

Danes dopoldne so namenu predali dolgo pričakovano stavbo, ki bo namenjena druženju krajanov, kulturnim dogodkom, predvsem pa bo le-ta dom vseh, ki živijo v gričevnatem delu Lendave.

Ob otvoritveni slovesnosti so se številnim zbranim krajanom in drugim obiskovalcem pridružili predstavniki občine Lendava, ki je bila glavni investitor novo zgrajene stavbe. Goste so nagovorili Župan občine Lendava Janez Magyar, predsednik Krajevne skupnosti Gorice pri Lendavi Ivan Denša in članica sveta krajevne skupnosti Olga Kuzma. Pozdravni govor imel je tudi predsednik mestne skupnosti Lendava Dušan Zver. Po kulturnem programu sta slavnostni trak prerezala Janez Magyar in Ivan Denša.

Prebivalci Lendavskih in Dolgovaških goric so pred štirimi ostali brez vaškega doma, ko so za potrebe gradnje razglednega stolpa Vinarium lendavski občini odsopili parcelo, na kateri je stal tedanji vaški dom. S tedanjim vodstvom Občine Lendava je bil dosežen dogovor, ki je predvideval izgradnjo novega vaškega doma na neki drugi lokaciji. Po dveh letih od izgradnje Razglednega stolpa Vinarium, je občina odkupila nekdanjo vojašnico Jugoslovanske vojske, ki je dolga leta samevala. Investicijo, ki je veljala približno 450 tisoč evrov, je financirala občina Lendava. Ob novem domu krajanov je predviden tudi prostor za sodobno kampiranje – glamping, za katerega so pripravili temelje za štiri manjše hiške, ki bodo urejene za bivanje turistov.

 

Nekdanja karavla Štefana Kovača JLA v Lendavskih goricah
Rušitev karavle junija 2018

[Best_Wordpress_Gallery id=”907″ gal_title=”Vaški dom gorice otvoritev”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja