V Lendavi nastopila skupina Edna

V soboto, 1. avgusta 2020, je na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane, potekal drugi koncert v sklopu prireditev “Poletje v Lendavi”. Nastopila je glasbena skupina Edna.

Edna predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezujeta neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja.

Zgodba Edne se piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je nadvušila stara glasbena zapuščina Prekmurja in Porabja. Ljudske pesmi dobijo v njihovi izvedbi novo unikatno preobleko. Osrednja tema v izbranih pesmih je ženska s svojim položajem v družbi v preteklosti, predvsem pri spoznavanju in razumevanju medosebnih odnosov. Edna se je predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi Expo v Milanu, nastopila na 27. mednarodnem festivalu noči v stari Ljubljani, festu Jenamena v Črenšovcih, festivalu Godibodi ter večkrat tudi v Porabju in v Avstriji. Je nagrajenka razpisa Ljudska je kul 2016. Leta 2018 je izšla njihova prva zgoščenka Ajnc, cvaj, draj.

Zasedba: Tjaša Cigut- glas, klavir, Luka Sraka – kitara, Luka Ščavničar – kontrabas, Jasmina Dajčman – saksofon in Blaž Korez – tolkala.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1257″ gal_title=”Edna”]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja