Urška Gajšt & Igor Bezget v Lendavski Sinagogi

Urška Gajšt se je rodila leta 1990 v Mariboru. Z glasbo se je začela ukvarjati v otroštvu, sprva po posluhu, kasneje je končala nižjo glasbeno šolo iz klavirja.

Želja po petju jo je vodila k zborom, tako se je ob koncu osnovne šole pridružila vrhunskemu, svetovno priznanemu dekliškemu zboru Carmina Slovenica, kjer se je seznanila z glasbo različnih stilov, časov in kultur in tako dobila vpogled v široko glasbeno literaturo.

V najstniških letih se je začela zanimati za improvizirano glasbo, pop in jazz. Kot solistka je imela priložnost na različne načine sodelovati tudi s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki : Igor Bezget, Marko Črnčec, Tadej Kampl, Bruno Domiter, Grega Kozar, Tomaž Gajšt, Vid Žgajner, Chris Jennings, Pierre-Alain Tocanier, Ji Eun Moon, Andrej Hrvatin, Žiga Golob,…

Nastopila je z raznimi big bandi: RTV big band, BB Radlje, BB Slov. Bistrica, BB Ptuj, BB Vrhnika. Redno sodeluje z etno skupino Samson.

Nocoj sta v Lendavski Sinagogi nastopila Urška Gajšt, navdihujoča vokalistka, in Igor Bezget, izjemen in velikokrat odlikovan kitarist in mnogovrsten avtor jazza, improvizirane in etno glasbe, sta nas popeljala  na nostalgično popotovanje po duhu slovenske popevke, ljudske in avtorske pesmi, ki v novih aranžmajih tradicijo bogati s svežino in jo ohranja sodobno in prisotno.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”582″ gal_title=”Urška Gajšt & Igor Bezget”]

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja