Uradna preiskava pokazala, da so odvržene in obglavljene živali ob reki Muri bili kunci

Na portalu Svet24 poročajo o ugotovitvah preiskave po tem, ko so na lokalnem portalu zasledili objavo neimenovane občanke. Ta je poročala, da je ob sprehodu pri reki Muri zasledila 12 mrtvih živali, takrat še neznanih saj ob kadavrih ni bilo natačno mogoče ugotoviti.

Policist je na podlagi objav občanke na lokalnem mediju samoiniciativno zanimal za primer, ter ukrepal.

»Policist, vodja policijskega okoliša Policijska postaja Lendava, se je na podlagi informacij lokalnega portala samoiniciativno zanimal za primer in je skupaj z občanko, nato pa še z lovskim inšpektorjem in vodjem tamkajšnjega lovišča obiskal kraj ter zadevo končal s točko v poročilu” je o zadevi sporočila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota.

Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so zadeve preverili in sporočili: »Ob pregledu je bilo ugotovljeno, da je na gozdnem robu (k. o. Gaberje) ležalo pet kosov kožuhov kuncev. Inšpektor je o najdbi obvestil murskosoboško izpostavo uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki bo obvestila ustrezno službo, da bo ostanke odstranila iz naravnega okolja.« 

Vse nakazuje tudi na to, da so bili kadavri namenjeni za hrano lisicam.

 

VIR INFOMACIJ: Svet24

AVTOR FOTOGRAFIJ: Neimenovana občanka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja