Tudi na Primorskem do zmage: ŽNK ANKARAN – ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 1:6 (1:2)

Nogometašice ŽNK TELEMACH GMT Beltincev so štiri dni po preboju v pokalni finale – v Ljubljani so izločile Olimpijo – gostovale še v Ankaranu in na slovenski Obali po rezultatskem preobratu vknjižile novo visoko zmago.
V mreži Ankarana je končalo šest zadetkov, trikrat se je zatresel okvir gola, ob nekaj za las zgrešenih priložnosti pa se je izkazala tudi domača vratarka Melania Pasar. Slednja se je sicer s soigralkami veselila vodstva, potem ko je nezbranost pomurske obrambe v šesti minuti kaznovala Polona Petrač. Na izenačenje ni bilo potrebno čakati prav dolgo. Špela Kolbl se je po strelu s 25 metrov podpisala pod zadetek, ki bi ga hitro pograbile tudi največje televizijske hiše. Pritisk Pomurk se je po izenačenju še stopnjeval, a je bilo potrebno na vodstvo počakati do 37. minute. Za veselje gostujočega moštva je poskrbela kapetanka Anja Prša, ki je izkoristila globinsko podajo Luane Zajmi, izigrala domačo vratarko in z bližine zadela za vodstvo z 1:2.
V drugem polčasu se potek dogodkov ni spreminjal. Varovanke Nuše Ladinek so napadale povišanje vodstva in bile uspešne v 77. minuti, pet minut po izključitvi domače igralke Alessie Sarnataro, ki je na robu kazenskega prostora podrla Saro Makovec. Natančen predložek Ines Sok je izkoristila Špela Kolbl in z glavo zadela za podvojitev prednosti. Prva strelka prvenstva je v naslednji minuti zadela še tretjič. Kolblova je izkoristila svojo hitrost, prestregla podajo do Pasarjeva in se veselila še 26. gola sezone. Končnica tekme bo ostala v spominu Viti Žolek, ki se je v 84. minuti veselila članskega prvenca. Šestnajstletnica, ki je že nekaj minut pred tem stresla okvir gola, je udarila s precejšnje razdalje in s strelom pod prečnik matirala Pasarjevo. Ista igralka je v 91. minuti zadela še drugič, potem ko vratarka ni najbolje odbila poskusa Sara Makovec, Žolekova pa je pozorno spremljala akcijo in žogo pospravila v mrežo.
»Samozavest je po tej zmagi še zrasla. Ankarančanke so bile zahteven nasprotnik, saj imajo v svojih vrstah tri hitre napadalke. Po domačem vodstvu smo strnile svoje vrste, se borile s skupnimi močmi, jih premagale ter vknjižile visoko in zasluženo zmago,« je za klubsko spletno stran dejala Vita Žolek in se dotaknila tudi strelskih prvencev v članskem dresu ŽNK TELEMACH GMT Beltincev: »Občutki so enkratni, še boljši kot v kadetski konkurenci, vselej pa je lepo zadeti in ekipi pomagati do zmage. Krstna gola v članski konkurenci prinašata še večjo motivacija.«
ŽNK ANKARAN – ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI 1:6 (1:2)
Strelke: Petrač (6′); Kolbl (13′, 77′, 78′), Prša (37′) Žolek (84′, 91′)
TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik (85′ Nemet), Sok, Rozmarič, Šiftar (85′ N. Nemec), Žolek, Prša, Makovec, Zajmi, T. Nemec, Šoronda (75′ Hofman). Trenerka: Nuša Ladinek.
Vir: Peter Dominko, odnosi z javnostmi ŽNK Pomurje Beltinci.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja