Tradicionalni Katarinin sejem v Lendavi

Na trgu pred cerkvijo Sv. Katarine se je danes odvil tradicionalni Katarinin sejem, ki je v Lendavi in okolici že od nekdaj veljal za pomemben praznik, ko so organizirali velike sejme oziroma proščenja.

Tako so tudi letos ta starodavni običaj obudili, saj se je sejem odvil že 15. leto zapovrstjo, na njem pa se je predstavljalo veliko ponudnikov domače obrti iz Prekmurja in sosednje Madžarske. Na stojnicah so ponujali izdelke iz medu, keramike, vezenin, suhomesnate proizvode, naravno domačo kozmetiko ter izdelkih domače obrti in ponudbe, povezane z decembrskim predbožičnim časom in seveda tudi domače kulinarične dobrote.

Organizator Katarininega sejma, ki se odvija na praznik lendavske župnije in zavetnice tukajšnje cerkve Svete Katarine Aleksandrijske, je Zavod za kulturo madžarske narodnosti v sodelovanju s še nekaterimi združenji. Njihov namen je bil v Lendavo privabiti ponudnike domače obrti iz različnih krajev in tako obuditi običaj izpred let, ko je Lendava veljala za sejemsko mesto.

Foto: Vlado Sofronievski

Foto: Leo Roudi

[Best_Wordpress_Gallery id=”1082″ gal_title=”Katarinin sejem 2019″]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja