Tradicionalna postavitev klopotca

Na našem vinorodnem območju je že nekoč veljala tradicija postavljanja klopotca, ki ne odganja le ptičev, pač pa simbolizira zorenje grozdja. Kljub temu pa je ta tradicija počasi šla v pozabo. Ena od dejavnosti Društva vinogradnikov Čentiba, je tudi ohranjanje običajev vinogradništva. Od leta 1990 so vrli čentibski vinogradniki, združeni v društvo, ponovno oživeli to tradicijo, ki veleva, da je petnajstega avgusta treba postaviti klopotec v vinogradu svojega člana.

Tako so na praznični četrtek, 15.8.2019, člani društva vinogradnikov Čentiba postavili klopotec v vinogradu članice društva Marije Lőrinc v Pincah, in tako naznanili bližajočo se trgatev.

Po uspešno postavljenem klopotcu je sledil kulturni program, ki so ga pripravili člani čentibskih ljudskih pevk in mešani pevski zbor iz Trimlinov. Sledila je pogostitev in druženje prisotnih vinogradnikov ter gostov ob dobri kapljici vina in prigrizkih. Za glasbeno vzdušje je poskrbel Janez Rožman – Burduš.
Društvo vinogradnikov Čentiba vas vabi na ostale prireditve v sklopu Festivala Vinarium, kjer bodo prisotni s svojo kulinarično in vinsko ponudbo.

[Best_Wordpress_Gallery id=”976″ gal_title=”PInce post. klopotca 2019″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja