Tjaša Vučko v Evropskem parlamentu opravlja pripravništvo

Tjaša Vučko v Evropskem parlamentu opravlja pripravništvo

Gaberčanka Tjaša Vučko je trenutno v Bruslju, kjer opravlja pripravništvo v Evropskem parlamentu. Je stažistka v pisarni evropskega poslanca Lojzeta Peterleta in tako spoznava delo in ustroj Evropske unije. Njene naloge so različne: pisanje elektronskih sporočil, odgovarjanje na telefonske klice, urejanje poslančevega urnika, pa tudi opravljanje strokovnih nalog. Poslanec Lojze Peterle je član dveh odborov, in sicer: odbora za zunanjo politiko ter odbora za okolje, javno zdravje in varnost hrane. Tjaša tudi prisostvuje na sestankih odborov in zasedanjih parlamenta ter ima tako vpogled v delo in odločanje evropskih politikov.
»Življenje v Bruslju je drugačno, dinamično, hitrejše. Delavnik lahko presega tudi 14 ur. Tukaj je služba način življenja,« je povedala.
Ob enomesečnem pestrem in zanimivem pripravniškem delu, ki ga opravlja v Evropskem parlamentu v Bruslju, si bo pridobila nove izkušnje in tudi veliko informacij, ki jih potrebuje pri pisanju magistrske naloge. Hkrati pa si želi spoznati čim več značilnosti mesta in države, predvsem kulinariko, običaje, znamenitosti …, in se v prostem času družiti s sodelavci.

Foto: FB Tjaše Vučko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja