Tiskovna konferenca: Srebrna žogica Lendave 2019

V konferenčni dvorani Hotela Lipa je danes potekala novinarska konferenca pred izvedbo 14. Srebrne žogice Lendava 2019. O prihajajočem dogodku so za medije informacije podali Martina Bukovec, Bojan Sekereš in Denis Pešehonov.

BK Mladost bo organizator že 14. mednarodnega tekmovanja za mlade igralce in igralke badmintona – Srebrna žogica Lendave. Tekmovanje bo potekalo v starostnih kategorijah U 11, U 13, U15 in U17 s tekmami posamično in dvojic. Tekmovanje se pričenja v petek 12. aprila ob 15.00, nadaljuje v soboto, 13. 4. ob 9.00 in enako tudi v nedeljo, 14. 4., ko so na sporedu še zaključni dvoboji. 

Kot vsako leto v Lendavi znova pričakujemo mlade badmintoniste iz osmih držav, Slovaške, Romunije, Srbije, Češke, Srbije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške… Predvidevajo, da se bo tekmovanja udeležilo med 150 in 200 tekmovalcev, ker še prijave niso zaključene, se število udeležencev lahko spremeni. Kot je povedal Denis Pešehonov, bodo sem prišli najboljši badmintonisti iz različnih držav. Med njimi je veliko članov različnih reprezentanc. Zato je tekmovanje na zelo visokem nivoju. 

Letošnja novost je tekmovanje v kategoriji U17, ki se jo uvaja na turnir z namenom umestitve Srebrne žogice Lendave na koledar badmintonskih tekmovanja za evropsko jakostno lestvico. Namen tega je pridobiti kakovostne igralce iz večjega dela Evrope, ki se tovrstnih turnirjev udeležujejo. BK Mladost je vložil kandidaturo, odločitev pa bo znana poleti.

Gre za največje mladinsko tekmovanje v radiju 300  kilometrov, po udeležencih sodeč. Zaradi velikega števila udeležencev pridobi tudi lokalni turizem, saj bodo udeleženci in ostali člani klubov, vključno s starši otrok tukaj bivali več dni. 

Vsak od tekmovalcev prejme manjše sponzorsko darilo, najboljši trije v vseh kategorijah pa bodo poleg pokalov v obliki žogic prejeli še nagrade.

In kdo so tekmovalci letošnjega turnirja, ki bodo zastopali barve domačega kluba? Trener Denis Pešehonov si obeta kolajne prav v vsaki starostni kategoriji, predvsem v U11 pa bi lahko igralci posegli po najvišjih mestih.

Domači tekmovalci
U11: Nikita Pešehonov, Tija Horvat, Tatjana Jablanovec, Anel Pahor, Domen Kocon Lapajne, Matjaž Plevel
U13: Kaja Litrop, Hana Oletič, Iva Koša, Jakob Kiralj, Blaž Gönc, Timotej Jablanovec.
U15: Anel Hac Györköš, David Gabor, Nika Bedič, Dorian Hranilović, Žiga Doler.
U17: Kaja Škrban

 

Foto: BK Mladost

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja