Svet zavoda na seji obravnaval poslovanje GML v 2017

Na ponedeljkovi seji je Svet zavoda obravnaval poslovanje Galerije – muzej v preteklem letu 2017. Obravnavali so tudi program dela za letošnje leto 2018. Finančni presežek zavoda v minulem je približno 30.000 EUR.

Letos meseca maja se bo odprla razstava znamenitega Marca Chagalla in bo odprta vse do oktobra letos. Omogočene so dodatne zaposlitve in širitev bogatih vsebin. V večjem obsegu bo izvedena likovna kolonija LindArt. 

Ugotovljene težave v zvezi z notranjimi organizacijskimi akti in izvajanjem….

Predstavnik zaposlenih je izrazil dvome glede zakonitosti postopkov pri sprejemanju sistemizacije, ki je v pristojnosti direktorja in kredibilnosti sveta zavoda. Večina članov namreč ni opravila obveznega usposabljanja. Zato bo ustanovitelj zadeve preučil in zavodu zagotovil, da se njegovo poslanstvo nemoteno izvaja.

 

 

Kmalu se lahko pričakuje vnovičen razpis izbora direktorja GML. Razlog za to je, da je prvi razpis bil neuspešen. Obvezno je znanje nemščine in angleščine, kar je zapisano tudi v aktu o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest. Hkrati je to skladno s programom, ki ga v okviru mednarodnega sodelovanja izvaja omenjeni javni zavod. So pa znižani tudi kriteriji, ki zadevajo delovne izkušnje za mesto direktorja.

 

FOTO: GML

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja