Stjepa Oštrek popeljal Nafto v 3. krog pokala Slovenije

Današnja pokalna tekma med Nafto in Krškim je poleg obilo priložnosti in rumenih kartonov, gledalcem na tribunah ponudila borbeno tekmo na obeh straneh.

V deseti minuti je za vodstvo domačinov poskrbel Stjepan Oštrek, ki je bil v odlični formi. Po prekršku Marka Zakrajška je sledil prosti strel, nakar je žogo precizno poslal prek živega zidu v desni zgornji kot vratarja Marka Zalokarja.

Nafta vodi z 1:0

Gostje so se hitro vrnili v ritem, ko je Lovre Čirjak v 17. minuti zadel vratnico. Sledili so udarci Maleševića, Vinka in Oštreka proti golu gostov, a je bil vratar Zalokar vedno na pravem mestu.

Kršani so v drugem polčasu povečali napade, ki pa niso dosegali željenih rezultatov. Tudi strel z glavo Soklerja v 54. minuti je končal v rokah vratarja Nafte Raduhe, ki se je danes odlično izkazal.

Naftaši so vedno bolj pritiskali na goste, ko je v 86. minuti Vink po odlični podaji Bizjaka žogo iz neposredne bližine poslal kar prek vrat. Nova priložnost se je ponudila že čez par minut, ko je v 90. minuti po dolgi podaji akcijo še dopopnil Bizjak in podal Oštrešku, ki je sam krenil proti vratom in nato suvereno poslal žogo mimo Zalokarja v mrežo.

Nafta vodi 2 : 0

Tekma je bila odločena, kljub temu so gostje še v 93. minuti poskuslili s strelom Žabeca, ki je zgrešil vrata Raduhe.

Nafta se je z današnjo zmago uvrstila v 3. krog pokala Slovenije.

Kršani pa bodo imeli priložnost maščevanja za današnji poraz v naslednjem krogu 2. SNL, ko bo Nafta gostovala prav v Krškem.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1031″ gal_title=”Nafta-Krško pokalna 2019″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja