Štirje zadetki za skok Nafte 1903 na 4. mesto

V 19. krogu 2. SNL se je kot edina tekma kroga odigral derbi med Nafto 1903 in Beltinci. Srečanje je prenašal televizijski kanal Sportklub 1. Pred približno 600 gledalci so modro-beli rezultatsko popravili vtis s prešnjega kroga in osvojili 3 velike točke, ki so preskočile tekmece in Lendavčane ponesle na 4. mesto. 

Nafta 1903 – Beltinci 4:0 (2:0)

Strelci: Bizjak, Oštrek, Cvrtila, Vinko 

Srečanje so boljše začeli domači, ki so ves čas oblegali vrata gostov. Razne priložnosti niso ustvarile zadetka domačih. V 28. minuti je prišlo do prekrška nad Oštrekom v šestnajstmetrskem prostoru, zaradi česa je sodnik Glažar dosodil enajstmetrovko. Jaka Bizjak je uspešno realiziral enajstmetrovko in modrobele povedel v vodstvo. Gostje si priložnosti niso ustvarjali, so pa bili nevarni iz protinapadov. Nafta 1903 je vodstvo povečala točno 10 minut kasneje, ko je vratarja Zvera premagal Oštrek. Pritisk domačih se je vršil, prvi polčas bi lahko prinesel še večje vodstvo Plavih, saj so imeli veliko priložnosti, a je bil vratar Beltincev na pravem mestu. Polčas se je končal z izidom 2:0. 

S štirimi zadetki se je Nafta 1903 povzpela na 4. mesto prvenstvene lestvice.

V drugem polčasu enak ritem. Pritisk domačih se je stopnjeval. V 51. minuti pa je ponovno na domačem igrišču zadel Cvrtila. S svojim zadetkom na Športnem parku je prišel do tretjega zadetka v ligi. Pri Beltincih po tretjem zadetku trener Gabor želel spremembe v ekipi, zato je namesto obrambnega igralca Goloba, v igro poslal izkušenega 35-letnega napadalca Jerneja Tkalca. Namesto vezista Ropoše pa je v igro prišel mladi branilec Hartman. Do taktične spremembe je prišlo tudi pri Nafti 1903. Trener Franc Fridl je namesto branilca Prahića v igro poslal napadalca Ploja. V 71. minuti je padel še četrti zadetek. Vedran Vinko je zadel še šestič letos in poskrbel za visoko zmago domačih.

Veselje Naftašev ob prvem zadetku.

[srizonfbalbum id=115]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja