Sramoten domač poraz Nafte 1903 proti Fužinarju

V 23. krogu 2. slovenske nogometne lige je v Lendavo prišla ekipa Fužinarja iz Koroške pod vodstvom Domna Fasvalda. Gostje, ki so v prejšnjem krogu doma šokirali ekipo Doba, so z borbenostjo in željo premagali tudi Lendavčane in jim zadali najvišji poraz v tej sezoni. 

NK Nafta 1903 – NK Fužinar Vzajemci 0:3 (0:1)

Strelci: Horvat (10′ in 93′) ter Fasvald v 86′

Naftaši so bili tisti, ki so vseskozi napadali in imeli prevlado, toda izredno dobro organizirani gostje so se uspešno ubranili in bili nevarni predvsem s protinapadov.  Prvi zadetek je padel že v 10. minuti, ko je po napaki obrambe do zadetka prišel 20-letni hrvaški napadalec Edi Horvat. Pritiski Naftašev niso prinesli spremembe, do konca prvega polčasa je konkretno priložnost imel Alen Ploj, ko je po podaji Pakuja prišel do strela, vendar neuspešno. 

Igralci Fužinarja so pokazali več želje, se borili in imeli pravi pristop, zato so kljub manj priložnostim zasluženo zmagali.

Trener Franc Fridl se je takoj ob začetku drugega polčasa odločil za menjavo. Iz igre je poslal napadalca Balazsa Zsolta, v igro pa je vstopil Arpad Vaš. Priložnost za priložnostjo s strani Nafte 1903, vendar brez učinka. V 86. minuti so se razblinili vsi upi domačih navijačev, saj se je ponovila situacija s prejšnjega kroga, ko so gostje 2 zadetka dosegli v zaključnih minutah. Nik Fasvald je zadel za 0:2, v 93. minuti pa je zadel še drugič mladi Edi Horvat in poskrbel za najvišji poraz Nafte 1903 v letošnji sezoni.

Fotogalerija srečanja je na voljo na Facebook strani NK Nafte

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja