Spust po reki Muri v organizaciji Mura adventures

Sončna sobota je poskrbela za dobro vzdušje in na spust po Muri privabila 16 udeležencev v organizaciji Mura adventures. Pot sta spremljala dobra volja in sončno vreme. V treh čolnih so se udeleženci spustili od Murskega Središča v smeri Dekanovca. 

Prva postojanka je bila na miklavškem otoku, kjer so si nedaleč stran od Miklavca čolnarji privoščili prigrizke in se odžejali. Na Bujraško kosilo je bilo potrebno še malo počakati in splačalo je saj so pajani kruh, narezki in meso iz tünke teknili kot še nikdar. Ob reki so lahko udeleženci videli številne živali, predvsem ptice (vodomce, race mlakarice, jastrebe, labode) bobre in bobrišča. Na relaciji spusta še vedno plovejo štirje Murski brodi, in sicer v vaseh Križovec, Miklavec, Podturen in Dekanovec .

V spustu, ki je trajal šest ur, so udeleženci doživeli čudovit svet neokrnjene narave in živalstva ob reki Muri.

Za konec naj omenimo, da je za plovbo po Muri na tem območju do vstopa Hrvaške v Shengen potrebno zaprositi za dovoljenje in to je kar precejšnja ovira, ker samo čakaje na dovoljenje traja do dveh tednov. Medtem pa na reki Kolpi takega dovoljenja ni potrebno pridobiti saj sta se državi dogovorili, da za to območje velja podpisan sporazum o turističnem območju. Tukajšnji organizatorji si tudi želijo podobnega dogovor za plovbo na reki Muri.

Foto: Mura advetures

Besedilo: lendava-on.net

Prepovedano kopiranje ali uporaba besedila brez dovoljenja.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja