SPOMLADANSKI DEL 2.SNL: Nafta 1903 v nedeljo na najdaljše gostovanje

Zimskega premora v drugoligaškem nogometu je konec. Prestopni rok je že zaključen, pripravljalno obdobje nedavno. Drugoligaški nogomet je med premorom doživel kar nekaj sprememb, ki bodo zagotovo spremenile potek tekmovanja. Vsaj pri boju za vrh. 

 

Pripravljalna srečanja Nafte 1903 – 8 srečanj, en poraz

Radomlje – NK Nafta 1903 0:0

NK Nafta 1903 : Ljutomer 6:1 

NK Nafta 1903 : Blau-Weiß Linz 3:1

NK Nafta 1903 : Andrashida 7:0 

NK Nafta 1903 : Puskás akadémia II. 0:2

NK Nafta 1903 : Odranci 8:1

Simer Šampion : NK Nafta 1903 0:5

Videm : NK Nafta 1903 0:4

 

Nedelja, 10.3.2019 ob 15. uri 

Brda – Nafta 1903

NK Brda se je na 17 srečanjih 3-krat veselila zmage, 4-krat so igrali neodločeno, 10 srečanj pa so izgubili. Prezimili so na predzadnjem, 15. mestu prvenstvene lestvice. Da ekipe kljub stanju na lestvici ne gre podcenjevat, je okusila že marsikatera ekipa pri vrhu, saj so se domači zmeraj izkazali kot neugoden ter nepredvidljiv nasprotnik. Kot je kazalo na sladko zmago Drave, so premagali Ptujčane doma. Na domači tekmi Nafte 1903 avgusta 2018, so ob polčasu vodili ter se uspešno branili, rezultat 2:2 so držali do 90. minute, ko je velikanske 3 točke “modrim” prinesel Cvrtila. Njihovo neusmiljenje so občutili tudi pri Krki, ko so jim kljub vodstvu na koncu “odščipnili” 2 točki. Tabor Sežana je bila sicer premočna, a so kljub temu takrat prvouvrščenemu moštvu v gosteh zabili 2-krat. Zanimivo dejstvo je tudi to, da na njihovih domačih tekma pada izredno malo zadetkov. Na 8 srečanjih doma, so izgubili le 2-krat ( Radomlje, Bilje ), zmagali 2-krat in 4-krat igrali neodločeno. Tudi v lanski sezoni je ekipa Nafte 1903 zmagala z izidom 0:1, ki je padel šele v drugem polčasu. 

Po vsem sodeč lahko pričakujemo torej napeto srečanje…

 

KALCER RADOMLJE

Prvouvrščeno Radomlje je čez zimo ostalo brez odličnega trenerja Nermina Bašića, ki je sprejel vabilo z vrst prvoligaša Gorice. S trenerjem je v Gorico odšel tudi odličen asistent bosansko-avstrijskih korenin, Adel Halilović, prišli pa so Luka Gajić, David Lukanc in Ivor Horvat. Večjih sprememb prvouvrščeno moštvo ni doživelo. Vlogo trenerja namesto Bašića je prevzel Muamer Vugdalić, ki je sicer nekdanji reprezentant.

AŠK BRAVO

Ekipa AŠK Bravo je “prezimila” na drugem mestu. K ekipi so prišla zanimiva imena. Tadej Žagar Knez – stari znanec lendavske članske ekipe, ki je prišel k Nafti 1903 leta 2016, ko je ekipa igrala v tretji ligi. Po tem je izkušnje nabiral v Avstriji. Zagotovo najodmevnejše ime pri okrepitvah Ljubljančanov je Andraž Kirm, ki je k Bravu prišel s prvoligaških Domžal. Iz hrvaške HNK Gorice pa k Bravu prihaja zanimivo ime. Marko Dabro je sicer otrok Cibalie, a se je preizkušal tudi v vrstah italijanske Fiorentine. Pri gostih dodajmo, da bodo kljub zadnjeuvrščenemu položaju zagotovo najzanimivejša ekipa. Z ljubljanskim prvoligašem NK Olimpijo so namreč podpisali pogodbo o sodelovanju ter se kadrovsko temu primerno tudi okrepili. 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Ekipa Tabor Sežana bo nadaljevanje prvenstva pričela z nekoliko grenkim priokusom. Najboljši strelec kluba in drugi strelec prvenstva, ki je kot po tekočem traku zabijal tudi v pripravljalnem obdobju, Papa Ibou Kebe, bo prvo srečanje izpustil. 29-letni Francoz, doma iz Strasbourga bo v prvem krogu spomladanskega dela počival zaradi 4 rumenih kartonov.  Nekaj sprememb v ekipi so doživeli predvsem domači. Ekipo je zapustil Marko Bačanin. V boju za prvo mesto so se okrepili s srbskim bočnim branilcem Markom Ristićom, Žan in Jan Humar (Ankaran, Gorica). Srb ni edina tuja okrepitev. V ekipo sežane prihajata tudi vezist iz Italije, Matteo Scevola, ki prihaja iz Padove ter Bolgar, Svetoslav Dikov, napadalec iz kluba CSKA 1948 z 2. bolgarske lige. 

KRKA

Z domačo zasedbo je novomeška Krka zasedla četrto mesto.  Okrepili so se s povratnikoma: Gregorjem Dornižom in Domnom Žurjem. Z drugouvrščenega Brava pa so pri Krki močnejši za vezista. 20-letni Marko Huč je igralec z vrst slovitega mladinskega pogona Domžal. Zaradi kartonov bodo v prvem krogu spomladanskega dela Krčani oslabljeni. Najboljši igralec, Kastrevec, Potokar in Bedek bodo manjkali zaradi prejetih kartonov. 

ROLTEK DOB

Pred Nafto 1903 je s točko več na 5. mestu še Roltek Dob. Ekipa, ki je lendavsko moštvo presenetila v dosedanjem delu prvenstva, bo na prvi tekmi letos odšla na gostovanje v Beltince. 

 

VIR FOTOGRAFIJE: 2. SNL

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja