Šokantno! V lendavskem podjetju brez ustreznih ukrepov nadaljujejo delo

Naslednja objava je v javnem interesu in izjavljamo, da se izpostavljamo, ker smo pridobili pisne izjave, ki jih bomo objavili za dobrobit in zdravje občanov ter rizičnih skupin mesta Lendava in okolice in nenazadnje države, ne glede na morebitne posledice za nas in naš portal.

Kot smo poročali v četrtek, 12. marca so v Lendavi zabeležili prvega pacienta, ki so mu testi potrdili okužbo s koronavirusom. Takrat so v javnosti krožile govorice, da je okužena oseba zaposlena v lendavskem podjetju.

Da so bile te informacije še kako točne, lahko sedaj z gotovostjo potrdimo. Vodilni tega podjetja, so omenjenega delavca dne, 4. marca 2020 napotil na službeno pot v nemški Manheim, v območje, kjer je največje število potrjenih okužb s SARS-CoV-2 .

Vodilni v podjetju so medtem preklicali svoja službena potovanja. Delavec je po vrnitvi iz Nemčije še do srede, 11. marca delal v pisarni, skupaj z desetimi sodelavci. Ko se je v četrtek, 12. marca pri omenjenemu delavcu potrdil Corona virus, se delo v pisarni ni prekinilo, še več, pisarna, kjer je dotedaj delal okuženi ter noben prostor v podjetju  niso bili razkuženi, menda zaradi nepotrebnih stroškov. Gre za grobo kršitev predpisov, ki so predvideni ob primerih, kjer se je zadrževala oseba s potrjeno okužbo s SARS-CoV-2. Tako se delo v nerazkuženem podjetju nadaljuje.

Očitno se resnosti problema širjenja in ukrepanj proti širjenju coronavirusa v omenjenem podjetju ne zavedajo, kljub temu, da veljajo točno določeni postopki ob primerih, kjer se je zadrževala oseba s potrjeno okužbo s SARS-CoV-2 več kot 15 minut, in za sanitarije, ki jih je uporabila.

Spomnimo, da je Sloveniji od dne 12.3.2020 na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom razglašena epidemija. Aktivirala se je Civilna zaščita Republike Slovenije, ki vse državljane poziva, da s previdnim delovanjem prispevamo k učinkovitemu preprečevanju širjenja virusa z upoštevanjem preventivnih ukrepov in preprečevanjem tesnih socialnih stikov. Sled neodgovornega ravnanja tega podjetja in števila okuženih oseb v Sloveniji, ki že šteje 181. oseb na dan štirinajstega marca 2020, lahko pričakujemo rast števila okuženih tudi v naši neposredni okolici.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja