Sobočani boljši od Lendavčanov

Nedelja dopoldne ni ravno optimalen termin, a so morali zaradi zasedenosti dvorane košarkarji KD NONA Sobota in KK Lindau Lendava namesto na priprave na nedeljsko kosilo, kar direkt na jutranjo tekmo. Na domači strani je bilo le šest igralcev, dokler so gostje prispeli na tekmo z devetimi.

Začetek tekme je bil dokaj izenačen, nobena od ekip se ni uspela odlepiti od nasprotnika z kakšno večjo razliko. Prva četrtina se je zaključila z rezultatom 12:14 za Lendavo. Drugo četrtino so veliko bolje odprli domačini in do osme minute ušli na +5 (23:18). Videlo se je, da je zgodnji termin rahlo neugoden za strelce ali pa zelo ugoden za obrambo v obeh ekipah. Do konca polčasa je sledil še delni izid 11:5 in polčas se je zaključil z rezultatom 34:24 za domače.
Tretjo četrtino so Lendavčani odprli odlično in pri razultati 38:26 nanizali kar 12 zaporednih točk in spet izenačili tekmo (38:38). Do konca četrtine ste se ekipi menjavali v vodstvu. Četrtina se je zaključila z rzultatom 50:48 za Sobočance. V zadnji četrtini se je poznala utrujenost pri obeh ekipah, zato tudi v napadu nekako ni šlo. Rezultat četrtine 9:5, končni rezultat pa 59 – 53 za KD NONA Sobota.

Vir: PKL:SI

Foto: Dušan Dundek

[Best_Wordpress_Gallery id=”1078″ gal_title=”Nona – Lindau”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja