Smo se Slovenci naučili stopiti skupaj?

Športniki so nas naučili, da moramo zahtevati več od sebe in ne od drugih, da je ključ do uspeha neobremenjenost, da hladna glava zmeraj zmaguje in da je treba poslušati svoje srce. Zavedati se moramo, da je šport pomemben za ljudi, za državo, za zdravje in ne nazadnje za povezovanje. Smo se Slovenci naučili stopiti skupaj?

Da bomo Slovenci v prihodnje še bolj uspešni, lahko poleg navijanja pred televizijskimi zasloni in stiskanja pesti na tekmovanjih, pomagamo športnikom, bodisi s pokroviteljstvom, donatorstvom ali s sponzorstvom. Najpogosteje uporabljena beseda sponzor-stvo je tujka, ki je k nam prišla iz anglo-saškega govornega področja (sponzoring), izbira pa iz latinske besede »spondere«, ki pomeni »svečano obljubiti«, »dati jamstvo«.

Definicij, kaj je sponzorstvo, je toliko kot je avtorjev, ki se ukvarjajo s tem pojmom. Retar je pred več kot 21 leti zapisal, da je sponzoriranje športa menjava med sponzorjem in sponzorirancem, v kateri dobi sponzor v zameno za sponzoriranje njemu ustrezno in primerno povračilo, sponzoriranec pa finančna ali druga sredstva za uresničitev svojega poslanstva. Sponzorstva ne moremo enačiti le z zakupom oglaševalske površine. Dosti bolj je v ospredju misel o pomoči in sodelovanju s sponzorirancem, ki komunicira s pomembnimi ciljnimi skupinami. Zaradi boljše in bolj všečne komunikacije se zato sponzor tudi identificira z nalogami sponzoriranca.

V branje vam brezplačno dajemo analizo medijskih objav, ki obravnava 24. mednarodno kolesarsko dirko Po Sloveniji. Lanska dirka je prinesla novost – prvič je dirko prenašala najbolj gledana globalna športna televizijska mreža Eurosport z dosegom kar 243 milijonov gledalcev po vsem svetu. Neposredni prenos dirke ter dodatno intenzivno oglaševanje Slovenije in destinacij, po katerih je dirka potekala, je tako hkrati odlična priložnost, da Slovenijo predstavimo ljubiteljem aktivnega oddiha v deželi petzvezdičnih doživetij in neokrnjene narave.

Trasa prve letošnje etape Dirke po Sloveniji se začne s startom v Lendavi in pelje kolesarje prvič v zgodovini dirke tudi skoziMadžarsko. Tako so gostovanja v minulih 25 letih bila deležna prav vseh sosednjih držav. Ker je pomurska etapa pretežno ravninska, je pričakovan sprint glavnine na ulicah Murske Sobote, kjer se etapa tudi zaključi.

avtor: Boštjan Jaušovec, Press Clipping d.o.o.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja