Slovo Nafte od pokala NZS

V 2. krogu pokala NZS se je na Bonifiki v Kopru odigrala tekma med Koprom in Nafto 1903. Po 90. minutah so v 3. krog napredovali domači, ki so v drugem polčasu zadeli dvakrat.

Proti odličnemu tretjeligašu je trener Fridl nekoliko premešal enajsterico. Namesto vratarja Raduhe je zaigral Valentić, zaigrali pa niso niti Malešević, Paku in Vinko ter Roginić. Ekipa Kopra si deli podobno zgodbo kot Nafta 1903. Tudi oni so pred nekaj sezonami začeli novo zgodbo, ko je njihov takratni prvoligaš ostal brez licence. Trenutno se po 4 krogih nahajajo na 1. mestu z gol razliko 17:1.

Srečanje je boljše začela Nafta 1903. Domači si v prvem polčasu niso priigrali nobene priložnosti, ki bi ogrožale vrata Naftašev. V napadu je sicer igra potekala izenačeno, a konkretnejši so bili gostje iz Lendave. Eno izmed velikih priložnosti gre pripisati tudi Cvrtili, ki pa ni uspel premagati vratarja domačih. Polčas se je tako končal brez zadetkov.

Takoj v drugem polčasu sta sledili dve menjavi. Iz igre Ploj ter Grabant v igro pa Vinko in Roginić, kar je nakazovalo na odprtejšo igro z napadalnejšo Nafto 1903. A se je zgodilo obratno. Domači so v 68. minuti prišlo do vodstva, ko je Valentića premagal Vrdoljak. Do konca rednega dela srečanja se je obetalo še dobrih 20 minut in možnosti za izenačenje ter podaljške so še obstajale. Omeniti velja še, da so gostje imeli kar 9 udarcev iz kota, kjer so imeli priložnost za zadetek. V 74. minuti je v igro namesto Arpada Vaša prišel Roland Paku. V 80. minuti pa nesrečen razplet, saj se je v enem izmed napadov Kopra žoga nesrečno od kapetana Noviniča odbila v mrežo Nafte 1903 in razblinila upe o izenačenju.

2. krog pokala NZS

Koper – Nafta 1903 2:0 (0:0)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja