Slovesna podelitev spričeval zaključnega izpita, poklicne mature in splošne mature dijakom zaključnih letnikov Dvojezične srednje šole Lendava

V sredo so v Gledališki in koncertni dvorani slovesno podelili spričevala zaključnih izpitov, poklicne mature in splošne mature dijakom zaključnih letnikov Dvojezične srednje šole Lendava.

Tukaj so rezultati zaključnega izpita in poklicne mature v spomladanskem roku 2018.

Na DSŠ Lendava je poklicno maturo opravljalo 15 dijakov v programih Kemijski tehnik SSI (11), Ekonomski tehnik PTI (2) in Strojni tehnik PTI (2). Vsi dijaki so uspešno opravili poklicno maturo, povprečno število točk je 16,6. Dva dijaka, oba kemijska tehnika, Eva Jerebic in Filip Kóša, sta dosegla maksimalno število točk (23) in tako postala diamantna maturanta. Ena dijakinja, Martina Hozjan, prav tako kemijska tehnica, je dosegla 22 točk in tako postala zlata maturantka.

Zaključni izpit je opravljalo 16 dijakov v 4 različnih programih:
• 5 dijakinj v programu Trgovec,
• 5 dijakov v programu Mehatronik operater,
• 4 dijaki v programu Gastronomske in hotelske storitve in
• 2 dijaka v programu Pečar-polagalec keramičnih oblog.
Uspeh na zaključnem izpitu je 100 %. Martina Madaras, dijakinja programa Gastronomske in hotelske storitve, je dosegla maksimalno število 5 točk. Povprečna ocena splošnega uspeha je 3,8 točke.

V spomladanskem roku 2018 je splošno maturo opravljalo 16 dijakov, uspešnih je bilo 10 (62,5%). Dijaki, ki so opravili splošno maturo, pa so dosegli v povprečju 21,5 točk, kar je v primerjavi z državnim povprečjem (19,3) zelo dober rezultat.  Dijak Oskar Nemec pa je dosegel 33 od 34 točk, in postal zlati maturant.

Vseh 10 gimnazijskih maturantov je prejelo certifikat iz tujega jezika na ravni B2

Vir: Dvojezična srednja šola Lendava.

[Best_Wordpress_Gallery id=”354″ gal_title=”matura na dsš”]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja