Slovenski ženski reprezentanci proti Islandiji ni uspelo

Na Športnem parku sta medsebojno srečanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2019 v ženskem nogometu odigrali reprezentanca Slovenije in Islandije. Na pomembnem srečanju so žal z 0:2 zmagale nogometašinje Islandije.

V kvalifikacijski skupini v kateri vodijo Nemke je bila Slovenija po 3 odigranih srečanjih na četrtem mestu s 3 točkami. Mesto višje se je nahajala konkurentka Islandija, ki je tretja s sedmimi točkami. Slovenska reprezentanca je edino zmago dosegla le proti Ferskim otokom, kjer so zmagali s 5:0 medtem, ko so bile proti Nemčiji in Češki primorane priznati premoč.

Nogometašinje Islandije so 2 zadetka dosegle v prvem polčasu. Odločilna sta bila zadetka vezistke Jonsdottir, ki je Meršnikovo premagala v 15. minuti in poskrbela za vodstvo gostujoče ekipe. V prvem polčasu po prvem zadetku so sicer udeleženke četrtfinala evropskega prvenstva imele še 2 nevarni priložnosti in sicer v 26. minuti, ko je streljala Albertsdottir in v 34. minuti po strelu Fridriksdottirjeve. Toda odlična Meršnikova je odlično reševala vrata domačink. V 37. minuti je padel še drug zadetek v mrežo Slovenk, ko je vodstvo Islandije po odbiti žogi povečala napadalka Honnudottir.

V drugem polčasu je zaradi rezultata bila domača reprezentanca primorana narediti zamenjavo. Na levi strani sredine sta iz igre že takoj v začetku drugega polčasa odšli Kuštrin in Ulbin, namesto njiju Roganova in Ivanuša. Slovenke so v nadaljevanju nudile dober odpor in ponujale so se različne priložnosti vsaj za zadetek proti ekipi, ki je v prejšnjem krogu s 3 zadetki premagala Nemčijo. V 59. minuti so imele Slovenke priložnost, da na srečanju pridejo do zadetka. Po protinapadu je streljala Špela Kolbl, vendar neuspešno. V 93. minuti le tik pred koncem so gostje imele še eno izredno nevarno priložnost, a je Jensenova za las zgrešila s strelom z glavo.

Slovenija – Islandija 0:2

Strelke: Jonsdottir G. 15.minuta in Honnudottir R. 37. minuta

Rumeni kartoni: Ulbin 33′, Kolbl 70′, Golob 77′; Thorsteinsdóttir 93′

Začetna enajsterica Slovenije: Meršnik, Erman, Golob, Rozmarič, Erzen, Ulbin, Gonc, Kuštrin, Prašnikar, Kralj, Kolbl

Rezervne igralke: Gadnik, Ivanuša, Kos, Pasar, Prša, Rogan, Sevšek

 

 

Žal se naše nogometašinje po 4 tekmah nahajajo na predzadnjem mestu, s 5 danimi in 12 prejetimi zadetki. Najboljša strelka dosedanjega dela je Prašnikarjeva s tremi zadetki proti Ferskim otokom. Naslednje srečanje naše reprezentance bo 10.4. proti reprezentanci Nemčije.

Ob pritisku na fotografijo se prikaže galerija fotografij.

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja