Slovenski kulturni praznik

Slovenski kulturni praznik s posebnim zanosom praznujemo tudi v občini Lendava. Osrednja prireditev v počastitev praznika bo jutri, 7. februarja 2018, s pričetkom ob 18. uri v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

Slavnostni govornik bo mag. Igor Teršar, generalni direktor Direktorata za ustvarjalnost Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. Prejemniki priznanj za uspešno delovanje na področju kulture bodo Društvo upokojencev Lendava, Glasbena šola Lendava ter Sabina Šinko.

Javni zavod Knjižnica – Kulturni center Lendava je v sodelovanju z Občino Lendava pripravil osrednjo slovesnost z bogatim kulturnim programom. V prvem delu programa se bodo predstavili trije pevski zbori (Mladinski pevski zbor DOŠ I Lendava, Komorni pevski zbor Vita ter Mešani pevski zbor »Nimam časa« Društva upokojencev Lendava), v katerih uspešno delujejo različne generacije pevcev. Sledila bosta slavnostni govor mag. Igor Teršar ter čestitka župana Občine Lendava s podelitvijo priznanj za dosežke na področju kulture. Priznanja bo prejelo Društvo upokojencev Lendava za vsestransko vključevanje občanov v kulturni utrip občine, Glasbena šola Lendava za delo na področju vzgoje mladih glasbenikov ter Sabina Šinko za prispevek k razvoju lutkarstva in likovne umetnosti.

V drugem delu prireditve bodo nastopili Prifarski muzikanti, ki se bodo predstavili v sodelovanju z domačimi mladimi glasbeniki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja