Sanacija hudournika nad glavno ulico

V začetku septembra so se pričela, na 7 sklopov razdeljena, investicijsko-vzdrževalna dela na občinskih cestah. Najprej so se začela dela v gričevnatem delu občine in v Čentibi, kjer je že zaključena ureditev hudournika ob nogometnem igrišču. Zaključena so tudi dela v Pincah, Hotizi in na Glavni ulici v Čentibi, kjer se je  izvedla kamnita obloga odvodnega jarka v skupni dolžini 24 metrov. Investicijsko-vzdrževalna dela v Čentibi je izvedlo podjetje Pavčnik d.o.o, dela ostalih sklopov pa je izpeljal Legartis d.o.o.

Skupna vrednost del znaša nekaj več kot 500.000 evrov. Trenutno podjetje Pavčnik d.o.o opravlja dela pri sanaciji hudournika v Lendavskih goricah.

Pred tedni so se pričela dela, v sklopu katerih bo urejen tudi hudournik, ki teče od srednjega pokopališča in se zaključi na glavni ulici pri hiši Tomkajevih,

Ob večjih nalivih se je iz tega hudournika zlivala večja količina vode in mulja na glavno ulico. Upajmo, da bo z omenjeno investicijo trajno rešena težava z meteornimi vodami v samem mestnem središču.

 

[srizonfbalbum id=110]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja