S turističnim društvom Stolp na izlet v Plitvice

Turistično društvo Stolp vabi svoje člane in ostale zainteresirane na ekskurzijo v NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA, ki bo v soboto 9.6.2018.

  • Potek ekskurzije:
  •  5:30 odhod iz Dolge vasi
  • vožnja s kratkim postankom do Plitvic
  • ogled naravnih lepot parka, vožnja z ladjo (po jezeru Kozjak) in (panoramska) vožnja z el. vlakom
  • prosti čas za osvežitev (ob jezeru Kozjak)
  • 16:00 odhod iz Plitvic
  • prihod v Dolgo vas v večernih urah
Plitviška jezera | VIR

Narodni park Plitviška jezera se razprostira med bukovimi gozdovi in zavzema površino 192 km. To veličastno delo narave predstavlja eno največjih atrakcij v Evropi. Šestnajst jezer v čudovitih plavozelenih pastelnih barvah, v katerih se zrcalijo gosti gozdovi na obronkih Male Kapele in Plješivice, se v slapovih zliva drugo v drugo in ustvarja edinstveno in neponovljivo celoto. Delijo se na gornja jezera (Prošćansko jezero, Ciganovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Golovac, Milino jezero, Jezerce, Burgeti in Kozjak) in na spodnja jezera (Milanovac, Gavanovac, Kuleđerovac in Novakovića Brod ).

Najvišje je Prošćansko jezero (na višini 639 mnm), najnižje pa Novakovića Brod (503 mnm). Od najvišje ležečega jezera, ki dobiva vodo iz Bijele in Crne rijeke, se vrstijo jezera različnih velikosti, globin, barv in oblik. Ko pa se vode najnižje ležečega jezera, Novaković Broda, ki padajo okrog 30 m globoko, pričnejo stekati z vodammi Plitvičkega potoka, ki pada v slapu okoli 78 m globoko, nastane tok reke Korane. Jezera povezujejo steze in poti, kar obiskovalcem omogoča, da se lahko docela spoznajo in uživajo v lepoti in miru tega prekrasnega naravnega pojava. (VIR: Wiki)

 

Cena za člane ( s poravnano članarino): 15 EUR

Cena za nečlane 35 EUR

Cena zajema:
– avtobusni prevoz
– vstopnino v nacionalni park, ki vključuje vožnjo z ladjo in vlakom
– organizacijo in zavarovanje
– vodenje (HR)

Prijave in plačila zbirajo do 31. 5. 2018 (oz. do zapolnitve avtobusa) na blagajni stolpa Vinarium Lendava med odpiralnim časom.
Vabljeni!

[googlepdf url=”http://lendava-on.net/wp-content/uploads/2018/04/VABILO-plitvice1-1.pdf” download=”Shrani PDF” width=”100%” height=”600″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja