S kolesi iz Lendave do Dobrovnika

Ob svetovnem dnevu zdravja, ki ga vsako leto obeležujemo 7. aprila, je bila v organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje – enota Murska Sobota, Zdravstvenega doma Lendava, občini Dobrovnik in Lendava  ter Kolesarskega kluba Lendava izvedena kolesarska tura od kolesarskega centra Murania do Bukovniškega jezera v občini Dobrovnik.

Udeleženci so prekolesarili dobrih petnajst kilometrov v lahkem tempu. Takšen način vožnje je bil primeren tudi za začetnike in na turo se ni bilo treba posebej pripravljati, kar pa ne velja za kolesarje  iz lendavskega kolesarskega kluba, ki so prevozili kar pohvalnih sto kilometrov.

Organizatorji so s turo želeli prikazati, da tudi kolesarjenje pripomore k zdravemu načinu življenja, ki pa je v današnjem stresnem življenjskem tempu izredno pomembno.

Na cilju pri Bukovniškem jezeru so delavci Lendavskega zdravstvenega doma nudili brezplačen zdravstveni pregled, meritve krvnega tlaka in ravni maščobe v krvi.

Župan občine Dobrovnik, g. Marjan Kardinar, je udeležencem povedal, da njihova občina podpira kolesarski turizem, saj v njem vidi priložnost nadaljnjega turističnega razvoja občine. Napovedal je tudi, da bodo še letos organizirali podobno kolesarsko turo, le da bo potekala v nasprotni smeri, od Dobrovnika do Lendave.

 

Objavil/a Muravidéki Magyar Rádió dne 7. april 2018

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja