Redni letni občni zbor Vinogradniškega društva Čentiba

Društvo vinogradnikov Čentiba je opravilo letni Občni zbor, na katerem so predstavili svoje delo v letu 2018. Na dnevnem redu  so bila poročila predsednika, blagajnika, nadzornega odbora in disciplinske komisije. Petinpetdeset članov je vsa poročila sprejelo soglasno, brez pripomb.

Iz blagajniškega poročila je razvidno, da prenos sredstev iz leta 2017 v leto 2018 znaša  9.091, 96 EUR, prihodki iz različnih  dejavnosti  za to leto pa znašajo 22. 654,53 EUR. Tako je imelo društvo v letu 2018 31.746,49 EUR prihodkov. Izdatki so v letu 2018 znašali 19.517,97 EUR. Razlika med prihodki in odhodki v letu 2018 znaša 12. 228, 97 EUR. Poslovanje društva je bilo v letu 2018 pozitivno.

Zaradi komercialnih dejavnosti je društvo kupilo davčno blagajno in večji hladilnik. Tudi za leto 2019 je predvidenih nekaj naložb; o njih bodo sklepali med letom. Med načrti za leto 2019 je tudi nekaj novosti,  Janezov blagoslov vina naj bi bil tudi nekakšen slovesen zaključek leta za člane društva. Ostajajo pa prireditve, kot so Blažev pohod od kleti do kleti, rez vinske trte, ocenjevanje vina, vrisovanje poganjkov ob godu svetega Jurija, maša ob godu svetega Urbana, postavitev klopotca, Martinov krst mošta, Janezov blagoslov vina.

Med letom se bodo člani društva udeleževali tudi prireditev, ki bogatijo gastronomsko ponudbo mesta. S svojimi vini se bodo predstavili v Pecsu in Budimpešti ter se odzivali tudi na vabila za druge prireditve. Društvo bo še naprej negovalo stike z madžarskimi vinogradniškimi društvi. Lani so bili v krajih Sármellék, Lenti, Letenye, Zalaegerszeg, Pusztaszentlászló, Keszthely, Tihany in Pécs. Krepili pa bodo tudi plodne stike z domačimi vinogradniškimi društvi.

Društvo vinogradnikov Čentiba je ponosno na svojo pestro dejavnost. Člani pogrešalo lastne prostore, v katerih bi lahko izvajali prireditve. Potrebovali bi tudi lastno skladišče.

Na naslednjem dogodku, 14. marca 2019, pričakujejo širši krog obiskovalcev. Takrat bodo med 16. in 19. uro zbirali vzorce vina za ocenjevanje. Pričakujejo, da se bodo odzvali tudi vinogradniki, ki niso člani društva.

Prihodnje leto bo Društvo vinogradnikov Čentiba praznovalo 30. obletnico.

[Best_Wordpress_Gallery id=”729″ gal_title=”DV Čentiba OBZ 2019″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja