Redni letni občni zbor turistično – kulturnega društva Močvirski tulipan Radmožanci

V soboto 23.2.2019 se je v radmožanski vaški dvorani odvil redni letni zbor TD Močvirski tulipan.
Zbora so se udeležili tudi gostje in sicer Žužana Bači iz zavoda za kulturo Madžarske narodnosti iz Lendave, Danijela Hozjan iz Zveze kulturnih društev Lendava in Janez Somi iz TD Lendava vabi. Gostje so enoglasno v svojem nagovoru pohvalili člane Turističnega društva, ki so s svojimi aktivnostmi v preteklih letih dali pozitiven pečat turistične ponudbe naše občine. Društvo je prisotno na vseh prireditvah v Lendavi, organizirajo tudi veliko dogodkov Radmožancih. Društvo šteje 63 članov, od tega je 10 mlajših, ki so tudi aktivni v društvu.

Predsednica društva Mari Sabo je po uvodnem pozdravu predstavila bogato poročilo o delu društva v lanskem letu. Kot je bilo ugotovljeno, so v letu 2018 zadani načrt izpolnili in ohranili pozitivno poslovanje društva. V nadaljevanju je bil podan načrt dela društva za leto 2019 in finančni načrt. Društvo bo bolj ali manj sledilo že ustaljenim aktivnostim.
Na zboru so za naslednje štiriletno obdobje izvolili dosedanjo predsednico Mari Sabo, za podpredsednico je bila izvoljena Ilona Somi, tajnica je postala Simona Somi, blagajniška dela pa so zaupali Stjepanu Brdi.
Po končanem uradnem delu so nazdravili in se družili ob domačih dobrotah.

Foto: Janez Biro

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja