Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Čentiba

V petek 22.2. 2109 je potekal redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Čentiba. Zbrane člane in članice, gasilsko mladino in goste je nagovoril predsednik društva Janez Meolic, ki je v nadaljevanju vodenje občnega zbora predal delovnemu predsedniku Bojanu Cipotu. V poročilih je bilo predstavljeno opravljeno delo na organizacijskem, finančnem in operativnem področju v preteklem letu, člani društva pa so soglasno potrdili vsa poročila in sprejeli program dela za leto 2019.

Občnega zbora so se udeležili gostje, in sicer predstavnik Občine Lendava ter poveljnik civilne zaščite občine Lendava, mag. Tibor Hebar, Viktor Hranilović podpredsednik Ks Čentiba, predsednik PGD Lendava Ladislav Bažika, Poveljnik GPO Lendava Romeo Gal in Suzana Sobočan iz Pgd Lendava, poveljnik gasilske enote z ekipo iz Letenya in Csömödérja iz sosednje Madžarske. Prisotni so bili tudi zainteresirani krajani in oba lendavska spletna medija.

Ob samem občnem zboru je Tibor Hebar predstavnik Občine Lendava v svojem govoru pohvalil opravljeno delo društva v preteklem letu, kar je bilo razvidno iz prebranih poročil društva. Poudaril je, da je za operativno delo pomembna poleg organizacije in usposobljenosti tudi dobra tehnika brez katere si ne moremo predstavljati učinkovite gasilske službe. Zato je še posebej pomembna dobra opremljenost. Želja čentibskih gasilcev je, da bi dobili novo gasilsko vozilo z vodo saj so izkušnje pokazale, da je nabava rabljenih vozil slaba odločitev s katero imajo še več stroškov, kot pa z novim. Za nakup novega vozila z vodo žal trenutno ni sredstev. Tako ta investicija še nekaj časa ne bo mogoča saj so trenutno vsa sredstva namenjena gradnji novega Centra za reševanje in zaščito v Lendavi. Pohvalil je tudi njihovo sodelovanje na drugih prireditvah in dogodkih v okviru krajevne skupnosti in občine ter njihovo vpetosti v dogajanje v kraju. Pri nadaljnjem delu in realizaciji zadanega programa dela jim je zaželel uspešno delo v letu 2019. Po končanem uradnem delu je sledila pogostitev in druženje v prijetni družbi gasilcev in krajanov.

Poročilo poveljnika in plan dela za leto 2019:[googlepdf url=”http://lendava-on.net/wp-content/uploads/2019/02/poročilo-poveljnika-2-files-merged.pdf” download=”Shrani” ]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja