Redni letni občni zbor Nogometnega kluba Čentiba

V soboto, 18. 1. 2020, je v čentibskem vaškem domu potekal redni letni občni zbor NK Čentiba. Zbor je odprl blagajnik Bruno Perša ter pozdravil navzoče. Navzočih je bilo okoli 20 članov. 

Sledila so poročila predsednice, trenerja, blagajnika ter nadzornega odbora.

V letu 2019 je članska ekipa nastopala v 1. MNL Lendava. Za nastopanje v tem rangu tekmovanja je klub organiziral 11 prijateljskih, 21 prvenstvenih in 2 pokalni nogometni tekmi.

Sodelovali so v programu Športne zveze Lendava – mednarodni šport, v okviru katerega so odigrali mednarodno tekmo z madžarskim klubom LSE TUNGSRAM iz Zalaegerszega.

Ob uradnih tekmah so v mesecu juniju organizirali še tradicionalni turnir v malem nogometu med ulicami kraja Čentiba, kjer je sodelovalo približno 60 igralcev. Supaj s krajevno skupnostjo so tudi organizirali jubilej ob 70. obletnici kluba.

Tekmovalno sezono 2018/2019 je članska ekipa zaključila na drugem mestu, kar je v okviru zastavljenih ciljev. Pripeljali so tudi novega trenerja. Po jesenskem delu sezone 2019/2020 zasedajo prvo mesto – to je tudi bil cilj pred sezono. Imajo 9 točk prednosti kar je velika vzpodbuda za spomladanski del. V načrtih imajo pridobit dva kvalitetna igralca s čimer bi dodatno okrepili ekipo. S treningi bodo pričeli sredi meseca februarja in vmesni čas do pričetka prvenstva v mesecu aprilu bodo zapolnili s tremi ali štirimi prijateljskimi tekmami.

Na podlagi zapisanega so ugotovili, da je leto 2019 Nk Čentiba tekmovalno, organizacijsko in poslovno uspešno zaključil. 

Finančno stanje v klubu je predstavil Bruno Perša. Klub je v letu 2019 imel skupno 12.300,00 eur prihodkov in 12.000,00 eur odhodkov. Stanje na dan 31.12.2019 je 329,34 eur.

Pri poročilih velja omeniti, da je predsednica Marjana Lebar povedala, da odstopa s položaja predsednice zaradi preobremenjenosti. Na zboru je upravni odbor predstavil Tomaža Šilaka, kot  kandidat za novega predsednika kluba. Gospod Šilak je bil še pred dvema letoma sponzor NK Čentiba, medtem je zaradi stečaja svoje firme sponzorstvo prekinil. Po predstavitvi svoje vizije vodenja kluba je gospod Šilak izrazil veliko nezadovoljstvo s preteklim odnosom kluba do njega, kot sponzorja. Po burni razpravi je gospod Šilak zavrnil pobudo po kateri bi prevzel vodenje Nogometega kluba Čentiba. Sled tega je bi sprejet sklep, da Marjana Lebar ostaja do konca svojega mandata na položaju predsednice. 

[Best_Wordpress_Gallery id=”1159″ gal_title=”NK Čentiba Občni zbor 2020″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja