Redna letna skupščina ND Lendava 1903

Ob 17. uri je v prostorih centra Bánffy v Lendavi potekala redna letna skupščina nogometnega društva Lendava 1903.

Skupščina je bila sklepčna. Poleg članov izvršnega odbora so bili prisotni še, predsednik kluba: Végh Gábor, direktor kluba: István Gergelyi Kocsárdi, pomočnik direktorja kluba: Franc Pozsgai. Skupščino, ki je potekala dvojezično, je vodil član nadzornega odbora: János Bukovec.

Z mesta izvršnega odbora odhajata Slavko Režonja in Štefan Sobočan

V začetku skupščine so izvolili nove člane izvršnega odbora. To sta mag. Anton Balažek in Marjan Drvarič. Štefan Sobočan, ki je imel tudi vlogo podpredsednika kluba, je podal odstopno izjavo. Slavko Režonja je bil razrešen, saj je postal predsednik MNZ Lendave, kar pomeni, da bi bilo imeti vlogo v kateremkoli klubu sporno.

Po soglasnem sprejetju novih članov, so izglasovali še rezervnega člana. To je postal Branko Kolenko.

Članska ekipa Nafte 1903 je v tekmovalnem letu 2017/2018 izpolnila svoje cilje.

Pozsgai je podal poročilo.

Društvo ni uspelo izpolniti ciljev na področju pridobivanja številčnosti mlajših igralcev. V letu 2017 so imeli težave s pomanjkanjem primerne infrastrukture za kvalitetnejšo izvedbo aktivnosti v vseh starostnih kategorijah. Dobili so zakonitega zastopnika.

Člani

Nogometaši članske ekipe so v sezoni 2016/2017 postali prvaki 3.SNL-vzhod in s tem izpolnili formalne pogoje za napredovanje v višji rang tekmovanja – to je bila 2. slovenska nogometa liga, v kateri je društvo nastopilo v letošnji sezoni. Člansko moštvo je osvojilo tudi pokal v okviru MNZ Lendava in tudi aktivno nastopala v tekmovanju pokala pod okriljem NZS. Tam so prišli vse do osmine finala, kjer je bil močnejši prvoligaš Celje.

Po izpolnjenih licenčnih pogojih se je društvo uvrstilo in uspešno nastopilo v drugi slovenski nogometni ligi, ki zahteva bistveno boljšo organiziranost, več odrekanja in prostovoljce ter širši igralski kader. Že v jesenskem delu je članska ekipa dosegla zavidljive rezultate, ki so presegali zadane cilje.

Mladinski program

Na področju mladinskega programa je bilo registriranih nekaj igralcev iz sosednje Hrvaške in Madžarske. Struktura v vseh mladinskih kategorijah se je bistveno spremenila. Načrtovani obseg vadbe znotraj vseh selekcij so dosegli oziroma večinoma tudi presegli. MNZ Lendava, ki zaradi administrativne napake v tekmovalnem letu 2016/2017 ni ustrezala pogojem NZS, zato nogometaši mladincev in kadetov Nafte 1903, ki so dosegli prvo mesto niso mogli napredovat v višji rang tekmovanja. Vsi trenerji mladinskih selekcij so uspešno opravili predpisano izpopolnjevanje oziroma licenčne seminarje.

Leta 2017 je društvo pričelo z aktivnostmi okrog pridobitve ustrezne infrastrukture.

Društvo je bilo v letu 2017 finančno stabilno.

Skupaj so zabeležili 595.535,00 EUR prihodkov in 406.284,00 EUR odhodkov. Razlika med prihodki in odhodki je 184.252 EUR. S tega naslova je bilo potrebno plačati tudi davek, ki na letni ravni znaša 25.006 EUR.

Tudi statut društva je doživel nekaj manjših sprememb, o katerih je spregovoril Miran Doma. Zaradi povečanja osnovnih temeljnih sredstev društva in zaradi zagotovitve določenih dejavnosti društva. Spremembe se nanašajo tudi na predpostavke 8. člena statuta v smislu razširitve pridobitnih dejavnosti, ki jih društvo opravlja.

To so dajanje športne opreme v najem in zakup, motornih vozil v najem, trgovina na drobno na stojnicah in tržnicah z drugimi izdelki, itd.

Preostale spremembe so bolj “lepotne narave” in se nanašajo na določene izraze v statutu.

Zaradi višjega nivoja organizacije se je uvedel tudi pravilnik disciplinske odgovornosti.

Po zaključeni skupščini je svoj govor imel tudi Slavko Režonja, ki je bil razrešen. Ta se je pohvalil delo in napredek v nogometnem društvu in klubu zaželel srečo tudi naprej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja