Razstava starih vaških fotografij v Genterovcih

Kulturno društvo Heteš iz Genterovcev je že drugič pripravilo razstavo starih fotografij z naslovom Vaške razglednice II. Otvoritev razstave je bila danes, v soboto, 9. marca, v dvorani tamkajšnjega vaškega doma. Razstava bo na ogled še v nedeljo 10. marca med 10 in 18 uro. Razstavo je odprl domačin dr. József Varga, ki je med drugim v svojem nagovoru poudaril pomen ohranjanja starih fotografij za naslednje generacije.
S pomočjo fotografij, ki so jih vaščani posodili zbiratelju in profesionalnemu fotografu Tiborju Galu, so organizatorji želeli prikazati zgodbe iz vasi od časov po prvi svetovni vojni pa vse do takrat, ko so črno-bele fotografije zamenjale barvne.
Zbiranje starih fotografij je bilo uspešno, saj jih je Tibor Gal zbral več sto, od tega je bilo na ogled 124 fotografij. V svojem nagovoru se je zbiratelj sokrajanom zahvalil za sodelovanje.
Tematsko so zajemale pomembnejše dogodke v vasi, gradnjo, koline, žetev, poroke, kulturno in družabno življenje v vasi, spomine na šolske in vojaške dni, pogrebne slovesnosti in še kaj. Vse fotografije so bile povečane in razstavljene.
Ob pogledu na fotografije so starejši obiskovalci obujali spomine, mlajšim pa se je preteklost vasi in njenih prebivalcev pokazala v drugačni luči.
Gospod Tibor je zbranim naznanil, da s tem zbiranje fotografij o življenju v Genterovcih še ni zaključeno, kar obenem nakazuje, da bo kmalu sledila še ena razstava starih fotografij.

[Best_Wordpress_Gallery id=”758″ gal_title=”Vaške razglednice 2″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja