Razstava starih fotografij Jožefa Jaklina iz Pinc

V vaškem domu na Pincah je bila danes na ogled prva razstava zbiratelja starih fotografij domačina Jožefa Jaklina, ki jih je zbral med domačini v vasi in tudi od drugod, saj je marskikaterega vaščana Pinc življenje odpeljalo kam drugam. Na ogled je bilo 86 starih fotografij, ki so bile razdeljene v več tematskih sklopov: žetev, verski, zadnje slovo, športno življenje, gasilske, poročne, vsakdanje življenje, delovne akcije ter utrinki iz nekdanjega družabnega življenja. Danes tega ne vidimo več, zato je bilo lepo videti vsaj kanček življenja, kot je bilo življenje zapisano v starih fotografijah.

Jožef Jaklin nam zaupa, da je fotografije za razstavo zbiral tri leta, in jih v zimskih časih s pomočjo vnukinje Jessice obdelal na računalniku. Del teh fotografij je bilo razstavljenih na minulem vaškem dnevu Pókafeszt. 

Finančno podporo za razstavo je zagotovilo Društvo za razvoj turizma Pince iz naslova razpisov in sponzorjev. Razstavo je podprla tudi Krajevna skupnost Pince. Posebej bi se Jožef rad zahvalil podjetju Digifot Šimonka, ki je pomagalo pri povečavi in tisku fotografij in nam zaupal, da v kratkem pripravlja novo razstavo starih fotografij. 

[Best_Wordpress_Gallery id=”1255″ gal_title=”Pince razstava starih fotografij 2020″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja