Radmožanci: Judit in njen partner sta spregovorila za naš portal

Včeraj smo poročali o prekinitvi prenove hiše Judit Bukovec v Radmožancih, kjer je z zbranimi donacijami hiša že dobivala končno podobo. A se je nato po besedah vodje projekta prenove, Dunje Lešnik, v zadnjih dneh tako zataknilo, da so bila dela prekinjena.

V ponedeljek zjutraj je Simon prišel k objektu nekaj po sedmi uri zjutraj. Tukaj je bil tudi sestrin partner, ki nam je pomagal. Simonu ni bilo všeč, da dela, ki bi morala biti do ponedeljka gotova, niso bila. Zelo se je razjezil, pobral svoje stvari in šel v Lendavo na Rdeči križ, vrnil se je s sekretarko RK. Problem je bil, ker je bilo dogovorjeno, da bo v kopalnici na stropu gips plošča, mi smo se odločili, da bomo zaradi izravnave uporabili stiropor,« je za naš portal povedal Juditin partner. Po tem naj bi Simon odšel in dejal, da praga ne bo nikoli več prestopil.

Sekretarka RK Lendava je želela, da se nekako zmenimo, a je Simon kljub temu nadaljeval. »Kričal  je na Jutko. Z njene strani je bila edina kriva beseda ta, da je rekla, da ji izbrana kuhinja ni všeč (baje so zamenjali kuhinjo, brez njene vednosti, kar pa ne pomeni, da tudi druge ne bi sprejela) in, da bi rada, da jo vprašajo za mnenje. Tukaj se je vse skupaj končalo. Simonu sem dejal, da si brez zamere podajmo roke in gremo vsak svojo stran in bodo hišo skušali prenavljati v lastni režiji. Ko so nazadnje šli po material v trgovino Jager jim je tam bilo rečeno, da imajo za 90 evrov dolga, ki so ga tudi poravnali iz otroškega dodatka, ki ga je za malo Zalo mama Judit pravkar dvignila na lendavski banki.

Juditin partner nam je tudi povedal, da so ostali brez DIXI prenosne toaletne WC kabine, ki so jo prišli po nalogu nekoga s kamionom iskati danes. Isto bi se naj zgodilo z izolacijskim materialom, ki je namenjen za izdelavo toplotne fasade in se najaha na dvorišču.

Izolacijskim material, ki je namenjen za izdelavo toplotne fasade in se najaha na dvorišču, bi naj tudi odpeljali.
Donirane stvari, ki že čakajo na svoje mesto v hiši.

Na naše vprašanje ali so za prekinitev sodelovanja s Simonom in tako posledično tudi z Dunjo, krive keramične ploščice, ki na prvi pogled mogoče res niso profesionalno položene, a po našem mnjenju se teh nekaj najhujših ploščic še vedno lahko zamenja, dobimo odgovor, da nikakor ni to bil razlog. Zadeve so se s Simonom zadnjih nekaj dni začele verbalno zaostrovati, saj je bilo opaziti, da postaja nervozen in zdirčen, še posebej, ko je Judit želela več informacij o materialih, ki so še potrebni. Motilo jo je tudi, da so že pripeljali pomivalni stroj, a še vedno ni bilo vsega potrebnega za izvedbo del pri cetralnem sistemu ogrevanja. Judit nam v solzah pove, da jo sedaj cela vas in Slovenija krivi, da je nehvaležna, a to ne drži. Hvaležna je vsem za pomoč, ki so ji namenili. Naše mnenje je, da trenutna situacija ne koristi nikomu in je potreben dialog strani, ki so bile do sedaj vpletene v ta projekt, če že ne za drugo, vsaj za doborobit mala Zale, ki bo kmalu ponovno stopila v osnovno šolo in bo potrebovala svojo sobico, kjer se lahko uči, igra in spi, kot njeni vrstniki.

[Best_Wordpress_Gallery id=”992″ gal_title=”Judit prekinitev”]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja