Pričel se je Pomurski galop 2019

 Nasproti  Hotela Lipa se je danes dopoldan pričel četrti Pomurski galop, ki šteje za predtekmovanje, kjer se udeleženci kvalificirajo za tekmovanje na Nacionalnem galopu v Budimpešti, ki je meseca oktobra. V organizacijo in izvedbo so vključeni tudi predstavniki Nacionalnega galopa iz Madžarske.

Kot prejšnja leta se bosta tudi letos odvila dva teka, Madžarsko nacionalno tekmovanj na katerem bo nastopilo dvanajst tekmovalcev. Ti bodo zastopali Madžarsko govoreča naselja: Péter Sáfrányos (Hodoš), Tamás Kocon (Mostje), Žužana Toplak (Kamovci), Aleksander Göntér (Dobrovnik), József Horváth (Petišovci), József Biró (Dolga vas), Erik Somi (Žitkovci), Mario Göntér (Gaberje), Tomi Kepe (Lendava), Denis Szabo (Domanjševci), Feri Göntér (Prosenjakovci) in Marjeta Gerenčer (Dolina). V Slovenskem teku bodo nastopili: Matej Grebenjak (Petišovci), Martin Gjerek in David Juhart (Rakičan), Žan Sovan in Peter Pozar, Božo Borko in Melita Kocuvan (Središče ob Dravi) ter Mitja Mramor (Podčetrtek).

Na letošnji prireditvi je poskrbljeno za bogato gastronomsko-gostinsko ponudbo, za katero skrbijo društva, ki delujejo v naši občini.

Prispevek bomo še dopolnjevali, zato vas vabimo, da nas spremljate.

[Best_Wordpress_Gallery id=”921″ gal_title=”Pomurski galop 2019″]

Program:

11.00 Svečana otvoritev

11.30 Kvalifikacije

12.30 Konjeniška predstava

13.00 Mednarodni otroški festival

14.30 Predstava preskakovanja ovir

15.00 Predstavitev Madžarskega kluba hrtov in prva Slovenka dirka whippetov

16.00 Konjeniška predstava

16.30 Mladi husarji se predstavijo

17.00 Prekmurski madžarski mladinski pokal

18.30 Finalna dirka in podelitev nagrad

19.30 Zabava s skupino Skok

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja