Predstavljamo: David Berke

Tokrat predstavljamo mladega Lendavčana. David Berke je 26 letni diplomant kineziologije na Fakulteti za šport. Je trener fitnesa, vaditelj športne rekreacije, vaditelj plavanja, kondicijski trener in profesor razrednega pouka (vzporedni študij).

Ima opravljen tečaj za vaditelja zdrave vadbe ABC, kinezio taping in z masaže. Prve delovne izkušnje je pridobil prek študentskih del: delo na pošti, delo v proizvodnji, delo v strežbi. Delal je tudi kot učitelj na osnovni šoli.

Trenutno je samozaposlen, saj ima podjetje FitLife s.p., kjer je področje dela osebno trenerstvo v fitnesu, svetovanje in pomoč strankam do boljšega življenja, vadba otrok (ABC športa), izvajanje plavalnih tečajev in izvajanje posameznih seminarjev na temo športa.

Njegova strast in tudi trenutni šport, s katerim se ukvarja je bodybuilding oz. fitnes. Prav tam je lani dosegel 1. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji bodybuilding, 2. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji “athletic” in 5. mesto na evropskem prvenstvu v kategoriji “bodybuilding srednje višine”.

 

Ta šport se od drugih razlikuje v tem, da zahteva predanost skozi celo leto. Od lanskega evropskega prvenstva dalje se pripravljam na letošnjo sezono. Torej sem koncem maja 2017 začel z načrtnim nabiranjem mišične mase. Ta faza priprave je trajala do konca leta 2017. S 1.1.2018 pa se je začelo obdobje priprave na tekmo. Od takrat je morala biti prehrana urejena popolnoma. Na tekmovanjih je cilj prikazati postavo s čim več mišične mase in čim manj telesnih maščob. Zaradi tega je potrebno prehrano popolnoma podrediti omenjenemu cilju. Najtežji del priprave so zadnji tedni pred tekmovanjem, ko je vnos ogljikovih hidratov minimalen, manipulira pa se tudi s količino telesne vode (s soljo itd.).

Cilji so, da v letošnji sezoni nastopi na evropskem prvenstvu v Komáromu, na državnem prvenstvu v Rušah in na svetovnem prvenstvu v Brežicah. Od rezultatov je seveda tudi odvisno, ali bo tekmoval tudi jeseni ali pa prihodnje leto.

*Trenutno tekmuje pod okriljem zveze IBFF, med cilji pa ima tudi druge zveze.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja