Predstavitev pesniške zbirke Biserke Sijarič z naslovom STVARNOST ILUZIJE

Nocoj so v lendavski knjižnici predstavili pesniško-fotografski knjižni prvenec Biserke Sijarič, z naslovom STVARNOST ILUZIJE.

Stvarnost iluzije je prisrčna in odkritosrčna pesniška zbirka lirskih pesmi v katerih so najrazličnejša čustvena razpoloženja, podkrepljeno z avtoričinimi umetniškimi fotografskimi portreti. V zbirki je 36 lirskih pesmi in 31 portretov.

Kdo je Biserka Sijarič? Biserka Sijarič je domačinka, ljubiteljica domačega kraja ter njegovih naravnih lepot. Je skromna in prav zaradi tega je njena nadarjenost bila do sedaj prikrita širšemu občinstvu. Njeno poezijo poznajo tisti, ki prebirajo lokalno revijo LINDUA, zbornike ZKD Pobiralci rose,… revije kjer je objavljala. Poznajo jo tudi tisti, ki so ljubitelji fotografije, saj je na tem področju zelo aktivna. Sedaj sta obe njeni »ljubezni« združeni v prvo samostojno knjižno izdajo.

Knjigo ja izdala Zveza kulturnih društev Lendava, sofinanciral pa JSKD Ljubljana, Tiskana je biia v podjetju DigiFot Lendava, Oblikovala jo je avtorica sama, prav tako so tudi fotografije plod njene ustvarjalnosti. Lektorirala jo je Olga Paušič, ki je danes predstavila njeno knjigo.

Pesmi sta interpretirali Jasna Bači in Kristina Szőke, Tjaša Šimonka pa je s svojim petjem poskrbela za še boljše vzdušje.

Njeni začetki …

V svet poezije in fotografije je vstopila pri 12-ih letih. Ključnega pomena, da je začela pisati je bilo, ko je bila priča ljubezenskemu izpadu sošolke in njenem pritoževanju nad tem, da še nihče ni napisal pesmi o njeni ljubezni. In še isti trenutek so se v Biserkinih mislih začele nizati besede … pesem se je dobesedno sama napisala! V OŠ je imela zelo dobro učiteljico slovenskega jezika, ki jo je pri pisanju zelo podpirala in spodbujala. Sama pravi, da je učiteljica »glavni krivec«, da je vztrajala na tej poti. Leta 2001 se je udeležila literarne delavnice v Slemenu nad Šoštanjem ter istega leta bila tudi udeleženka Ženskega literarnega maratona v Mariboru. Leto kasneje je sodelovala na literarni delavnici v Sv. Tojici pri Lenartu. Objavljala je v pomurskem Vestniku, reviji Mentor, Lindui, pesniških zbirkah »Jaz sem jaz in v meni nihče ne prebiva« in »Valovanje misli«, aktivna je tudi v literarni skupini »Pobiralci rose«.

 

Fot: Peter Škrilec in lendava-on.net

Besedilo povzeto iz dogodka.

 

[srizonfbalbum id=34]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja