Predstavitev fotografij Anamarije Nađ

In medias res:

Fotografija je tehnika, s katero trajno zapišemo mirujoče ali gibajoče se stvari na različne načine. Hkrati je govorica o času, o odnosu do ljudi in okolja, shranjena za prihodnje rodove. Izraža avtorjeva čustva in doživetja z namenom, da jih delimo z drugimi. Nekaj fotografij predstavlja obiskovalcem tega portala Anamarija Nađ, inženirka medijskih komunikacij.

Kdaj ste začeli fotografirati?
Začelo se je s fotografiranjem družinskih druženj. Nad fotografijo sem se navdušila že v osnovni šoli. Nadaljevalo se je z dokumentiranjem mladostniškega življenja. Sčasoma sem začela fotografirati bolj načrtno. Svoje znanje o fotografiji sem nadgrajevala med srednjo šolo in se delno zaradi nje vpisala na študij medijskih komunikacij na mariborskem FERI. Moje fotografije so bile razstavljene tudi na Slovaškem, v sklopu projekta Eurodynamics, sicer pa občasno razstavljam v Murski Soboti, Dobrovniku in Lendavi. Bolj kot reportažna me zanima umetniška fotografija, že nekaj let pa raziskujem tudi analogno fotografijo, ki se mi zdi toplejša … kot da ima »dušo«.

S čim se še ukvarjate?
Sem plesalka v lendavski plesni skupini Ivido, članica kolektiva ZiZ.
Svoj čas najraje posvečam gledališču, plesu, fotografiji, aktivizmu. V svet slednjega sem vstopila pred kratkim, pravzaprav se z udejstvovanjem v gledališču zatiranih, ki je aktivistično gledališče, gledališče in aktivizem v mojem svetu zlivata v eno. Osvetljujemo in izpostavljamo pereče teme, predvsem problematiko na področju človekovih pravic, pravic žensk in delavcev. Rada pa ozaveščam tudi o okoljevarstvu in zaščiti živali, kar pa gre itak z roko v roki.

Katere so vaše najljubše stvari?
Moj najljubši vonj je vonj gozda. Ali česna ali vijolic. Najljubše barve nimam, všeč mi je svetloba. Moja najljubša država je Danska. Rada potujem. Rada se vrnem domov.

 

Več fotografij

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja